Visma Spcs AB

Vill du arbeta rådgivande och hjälpa våra redovisningsbyråer till succé?

Våra program för redovisningsbranschen är enkla att använda. Men det händer att våra kunder då och då behöver lite extra hjälp. Därför har vi en nyckelgrupp på vår avdelning Customer Success som erbjuder våra byråer en högkvalitativ support.

Vi vill  erbjuda Sveriges redovisningsbyråer den absolut bästa rådgivningen.

Det går bra för oss, vår kundbas växer, vi behöver därför utöka och bli fler härliga medarbetare, utöver de stjärnor som vi redan har.

 

Vilka möjligheter innebär jobbet som rådgivare?

Du kommer dagligen att ha kontakt med avancerade användare av våra program. Främst via kanalerna chatt och telefon.

Våra redovisningsbyråer är en prioriterad kundgrupp som förväntar sig proffsig och engagerad vägledning.

Vi guidar, hjälper och säkerställer att våra kunder jobbar på smartaste sättet i sitt program.

Frågorna du ska lösa är såklart av varierande karaktär och våra kunder befinner sig i ett stort spann - från de mest traditionella till de helt digitala.

Vi erbjuder internutbildning där du lär dig produkterna och mycket annat som du behöver ha koll på för att kunna leverera en professionell rådgivning.

Som rådgivare har vi också ansvar för att säkerställa att våra kunder är medvetna om de olika lösningar vi har att erbjuda. Därför jobbar vi proaktivt med behovsanalyser, med syfte att säkerställa att kunderna jobbar på ett tidseffektivt och framåtsträvande sätt  - allt för att kunden ska bli så lönsam som möjligt. Vi vill bidra till att kunden får ut så mycket värde som möjligt av våra produkter och tjänster.

 

Nyfiken? Det borde du vara! Vem letar vi efter då?

Vi lägger stor vikt vid vem du är som person. Men det finns vissa saker som är meriterande.

Har du en bakgrund som ekonomiassistent/redovisningsekonom eller motsvarande så är det en stor fördel. Har du dessutom arbetat med löneadministration är det ett plus.

Då vår rådgivning sker via chatt och telefon så vill vi naturligtvis att du älskar och är bra på att kommunicera både via tal och skrift. Vi söker personer som är vana vid att jobba självständigt och som tar stort ansvar för sitt arbete, kanske du till och med driver eller har drivit eget företag?

Vidare vill vi att du har förmågan att skapa goda relationer både internt och externt och brinner för att hjälpa andra människor.

Vi tror att du tycker om problemlösning och gärna testar nya sätt att möta utmaningar. Du är orädd och har viljan att lära dig mer, vilket innebär att du självständigt behöver söka ny kunskap. Vi tror på varje individs vilja och förmåga att utveckla sig.

Vi vill att du, precis som vi, älskar kundmötet, försäljning och företagande.


Är du intresserad? Skicka då in din ansökan men vänta inte för länge. Rekrytering till tjänsten sker löpande. Sista ansökningsdag är 31 maj. Skriv några rader och berätta om dig själv och varför du skulle vara grym hos oss på Customer Success, så vi får veta det. Bifoga gärna ditt CV. Har du några frågor går det bra att kontakta Ellenor Thwaites ellenor.thwaites@visma.com tel. 072-714 12 54.


Läs om vår Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/. Välkommen med din ansökan!

 

Dela på:
Län:
Kronoberg
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning
Anställningsgrad:
Heltid
Arbetstider:
Dag
Sista ansökningsdag:
2018-05-31
Tillträde:
enligt överenskommelse
Arbetsplats/placeringsort:
Växjö
Kontaktpersoner:
Ellenor Thwaites
mob: +46 72-714 12 54

Företagets hemsida:
http://www.visma.se
Tillbaka till toppen