Visma Spcs AB

Technical Writer till Visma Spcs

Vill du vara med att göra vardagen enklare för våra kunder? Som Technical Writer på Visma Spcs ingår du som en viktig del i vår utvecklingsenhet.

Du medverkar aktivt i vår utvecklingsprocess där din uppgift är att tillföra användarperspektiv och pedagogisk kompetens, både vad gäller gränssnittstexter och användarstöd. Du arbetar tillsammans med utvecklare, produktägare, supportmedarbetare och andra technical writers för att se till att våra kunder får ut det mesta av våra produkter.

Dina arbetsuppgifter:
I rollen som Technical Writer kommer du ansvara för att beskriva processer och arbetsflöden för våra kunder på ett tydligt och lättförståeligt sätt. Du planerar för, skapar och underhåller innehåll i form av gränssnittstexter, skriven hjälp, versionsnyheter och kom igång-guider och ser till att de översätts till våra kunders olika språk. Du kommunicerar med ämnesexperter och andra intressenter för informationsinsamling och faktagranskning. 

Din bakgrund och önskade färdigheter:
För att vara lyckosam i rollen som Technical Writer behöver du ha en pedagogisk och kommunikativ förmåga samt vara noggrann och strukturerad. 

Du har lätt för att skapa dig en helhetsbild av komplexa sammanhang och kan sedan förenkla och förklara dessa för andra. Du kan anpassa ditt sätt att formulera dig beroende på vilken nivå målgruppen befinner sig på. Vi skriver många av våra texter med engelska som källspråk, därför behöver du obehindrat kunna uttrycka dig skriftligt både på engelska och svenska.

Du kommer arbeta i nära samarbete med kollegor i teamet samt i andra delar av organisationen, vilket förutsätter att du har en god samarbetsförmåga. Du är helt enkelt en god lyssnare och har lätt för att skapa ett nätverk med användbara kontakter inom företaget. 

Har du ekonomikunskaper och är nyfiken på nya lösningar inom informationsområdet är det ett plus.

Vad kan vi erbjuda?
Hos oss får du chansen att jobba med engagerade medarbetare i en av Nordens största tech-koncerner. Vår ambition är att skapa en arbetsplats i världsklass. Konceptet My Competence Day där du gör vad du vill en dag i månaden för att kompetensutveckla dig själv är bara ett exempel på att vi menar allvar. Hos oss får du en flexibel vardag som möjliggör variation mellan att arbeta från något av våra kontor och på distans.

När vi frågar våra medarbetare varför de trivs hos oss svarar de flesta att det beror på vår sammanhållning i kombination med utvecklingsmöjligheter. Det är vi stolta över! För när du trivs, växer och vill göra skillnad utvecklas vi som företag. Vi blir bättre tillsammans helt enkelt!

Detta är en fantastiskt möjlighet att vara med att utveckla framtidens lösningar för våra kunder, visst låter detta spännande? 

Vi kommer att genomföra urval och kalla till intervjuer löpande. Din ansökan vill vi ha senast 2022-09-29

Önskar du mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Team Manager Johan Green, johan.green@visma.com eller Technical Writer Per Karlsson, per.karlsson@visma.com

 

Dela på:

Län:

  • Kronoberg
  • Skåne

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2022-09-29

Arbetsplats/placeringsort:

Växjö eller Malmö

Kontaktpersoner:

Johan Green

mob: 070-565 28 55

Per Karlsson

mob: +46 722040403

Adress:

Sambandsvägen 5 35194 Växjö