Visma Financial Solutions AB

Redo för en ny utmaning?

Technology Director

Visma är en av Europas mest expansiva tech-koncerner. Med hjälp av mjukvara och andra tekniska lösningar hjälper vi dagligen ~1 miljon kunder att effektivt driva sin verksamhet framåt. 

Att företag ska få betalt för de produkter och tjänster de levererat är en självklarhet och en absolut nödvändighet. Visma Financial Solutions hjälper kunder att öka sin likviditet och skapar nya lösningar för morgondagen, där faktura- och kravhanteringsprocessen är mer digital och automatiserad - men fortfarande mänsklig. 

Vill du vara den drivande kraften i vår tekniska satsning?

“Att få vara en betydande del av bolagets största tekniksatsning någonsin är otroligt häftigt, lärorikt och utmanande. Det är ingen dag som passerar utan att nya utmaningar och lärdomar uppstår, vilket privilegium!”

Carl-Johan Molin, din föregångare


Som Technology Director är du ytterst ansvarig för den tekniska utvecklingen av våra tjänster samt för att säkerställa drift och säkerhet. Därtill har du personalansvar för ett team med specialistkompetens inom sina respektive områden. Du stöttar den tekniska leveransen och utvecklar kontinuerligt teamets arbetssätt.

Du drivs av att motivera, coacha och se dina kollegor utvecklas. För att säkerställa att vi behåller dagens yrkesstolthet och positiva arbetsmiljö samt för att identifiera förbättringspotential i teamet, följer du utvecklingen av avdelningens eNPS. Du jobbar också för att skapa samverkan och bygga broar med andra team och avdelningar.

I ryggsäcken har du erfarenhet av att framgångsrikt lansera och skala moderna webbtjänster med CI/CD-metodik. Du har gått på en del minor under din karriär och ser fram emot att använda dessa erfarenheter i din nya roll.

Teknisk utveckling, drift och säkerhet: Du ansvarar för att driftmiljön alltid fungerar och är responsiv. Du säkerställer att våra tekniska tillgångar är skyddade och att det finns en fungerande kontinuitetsplan för katastrofhantering/återställning. Vi har högt ställda krav på säkerhet och integritet vid hantering av våra kunders data och det är ditt ansvar att säkerställa att vi lever upp till dessa. 

Ledning och strategi: Du eliminerar hinder och bygger vidare på vårt befintliga utvecklingsteam för att säkerställa hög prestation i en miljö präglad av snabb tillväxt och ständig förändring. Du är en del av bolagets ledningsgrupp och deltar i företagsövergripande strategiarbete. Som en del i en större koncern, säkerställer du att vi uppfyller de krav som ställs på oss som företag och att vi tar vara på de möjligheter det innebär.

Är det dig vi söker?

Att hålla dig uppdaterad om teknikutveckling, metoder och bästa praxis inom mjukvaruområdet är en självklarhet och något du tycker är roligt. Du har förmåga att se såväl affär som teknik och sambanden däremellan. Det innebär att du ser saker och ting från våra kunders perspektiv och kan använda dessa perspektiv i dina beslut. Du är en en god kommunikatör med stark pedagogisk ådra, vilket gör att du kan paketera ditt tekniska budskap på ett begripligt och enkelt sätt.

För att lyckas i rollen tror vi att du redan idag har en relevant ledande teknisk roll som till exempel CTO, Software Architect, Product Owner eller Tech Manager. Du har förstahandserfarenhet av att rulla ut och skala upp molntjänster eller webbapplikationer samt av att bygga högpresterande utvecklingsteam med förmåga att hantera snabba förändringar.

Rent formellt är utbildning i vår värld sekundärt. Din beprövade erfarenhet samt vad du kan är det som spelar egentlig roll. Har du däremot någon form av teknisk akademisk utbildning är det positivt.

Ansökan och kontakt

Du söker tjänsten genom att bifoga ansökan alternativt en länk till din LinkedIn-profil. I denna process tillämpar vi löpande urval och intervjuer.

Vid frågor om rollen är du varmt välkommen att kontakta: Magnus Månsson, Managing Director: magnus.mansson@visma.com, alternativt  Marina Silfverberg, HR Manager: marina.silfverberg@visma.com
Självklart går det också att kontakta Carl-Johan Molin, idag Technology Director som ska anta ny roll inom organisationen: carl-johan.molin@visma.com

Vill du spana in några blivande kollegor? Här har du Irfan Agovic  och Åsa Falkenström, som också sitter i Helsingborg på Prismahuset - med utsikt över sundet!

Vi ser fram emot din ansökan!

Dela på:

Län:

  • Skåne

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2022-09-30

Tillträde:

Enligt ök

Arbetsplats/placeringsort:

Helsingborg

Kontaktpersoner:

Magnus Månsson

mob: +46 702585347

Företagets hemsida:

http://www.visma.se

Adress:

Carl Krooks Gata 24 25111 Helsingborg