Visma Spcs AB

Senior UX-designer till Visma

Har du ett starkt engagemang för UX, att sätta kunden i centrum och vill du dessutom vara med och forma framtidens lösningar för företag och redovisningsbyråer? Då är det dig vi letar efter!

 

Som UX designer hos oss på Visma Spcs kommer det du levererar göra verklig skillnad. De förbättringar du är med och tar fram, hjälper Sveriges företagare att bli mer effektiva och hållbara. Tänk att kunna säga att du varje dag hjälper tiotusentals användare i deras företagande, hur coolt är inte det? 

 

Vad innebär rollen?

Som UX designer hos oss på Visma har du ett nära samarbete med produktägare, business analysts och utvecklare. Vi har en stor och väl fungerande UX organisation på Visma och du får goda möjligheter att påverka projekt och produkter. 

I rollen som UX Designer behöver du ha erfarenhet av att arbeta i flera faser av ett projekt, från förstudie och koncept till detaljering och implementation. Du behöver erfarenhet av metoder för att genomföra research och analys samt en förmåga att på ett enkelt sätt kunna förmedla insikter till olika intressenter i organisationen.


Vem är du?

Du brinner för att förstå kundresan och undersöka hur du kan förbättra den. Du förstår vikten av att sätta upp mätbara mål och använder både kvalitativ och kvantitativ input från användare för att komma framåt i ditt arbete. Vi tror att du är bra på att planera och driva ditt eget arbete men du förstår också att styrkan kommer från ett nära samarbete med teamet. Vi vill att du arbetar nära användare och att du har en stor förståelse för sambandet mellan användarens mål och våra affärsmässiga mål.

Du behöver:

 • Minst 3 års erfarenhet inom UX-området

 • Vara empatisk och analytisk som person med ett stort eget driv

 • Kunna ta fram koncept och visualisera flöden baserat på användares behov

 • Förstå vikten av och kunna prioritera kundernas behov och våra affärsmål tillsammans med tekniska möjligheter i olika faser av utvecklingsprocessen

 • Kunna presentera och motivera dina designbeslut på ett engagerande sätt

 • Ha en stor passion för att förstå kunden och föra deras talan vidare in i vår utvecklingsprocess

 • God kommunikativ förmåga och kunna uttrycka dig både i tal och skrift på svenska och engelska 

Har du tidigare även använt några av de verktyg som vi använder oss av i utvecklingsprocessen så är det en fördel, som t ex Figma, Balsamiq, Airtable, Usabilla.

Vad kan vi erbjuda?

Hos oss får du chansen att jobba med engagerade medarbetare i en av Nordens största tech-koncerner. I vår utvecklingsorganisation kommer du ha stora möjligheter till kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte med andra team.

Vår hybrida kultur ger dig möjlighet till en flexibel vardag där du kan arbeta från annan plats än kontoret. Det är en förmån vi är stolta över och som vi vet skapar fördelar på flera sätt hos våra medarbetare. Våra attraktiva kontor står alltid öppna och det är en viktig del i vår kultur att vi ses och hänger där löpande. 

Du som medarbetare är viktig för oss, och vi brinner för att ha kul på jobbet och vara en arbetsplats i världsklass! Konceptet My Competence Day där du gör vad du vill ett antal dagar om året för att kompetensutveckla dig själv är bara ett exempel på att vi menar allvar. När vi frågar våra medarbetare varför de trivs hos oss svarar de flesta att det beror på vår sammanhållning i kombination med utvecklingsmöjligheter. Det är vi stolta över! För när du trivs, växer och vill göra skillnad - gör vi bättre lösningar tillsammans för våra kunder.

Känns det spännande? Då vill vi gärna jobba med dig!

Din ansökan vill vi ha senast 2022-08-31. Med tanke på semestrar kommer vi höra av oss först i månadsskiftet augusti/september Önskar du mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Team Manager Johan Green, johan.green@visma.com eller UX Designer Emelie Citron, emelie.citron@visma.com.

(Växjö/Malmö/Stockholm/Göteborg) 

 

Dela på:

Län:

 • Stockholm
 • Västra Götaland
 • Kronoberg
 • Skåne

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Sista ansökningsdag:

2022-08-31

Arbetsplats/placeringsort:

Växjö/Malmö/Stockholm/Göteborg

Kontaktpersoner:

Emelie Citron

Johan Green

mob: 070-565 28 55

Adress:

Sambandsvägen 5 35194 Växjö