Visma Visma PubliTech AB

System Engineer till Visma PubliTech

Vi söker nu efter en person som har gedigen erfarenhet av drift och installation av IT-system. Beskriver du dig själv som teknikintresserad, serviceminded och självgående? Är du även en problemlösare av rang, tycker om att ta ansvar samt tycker om att anta utmaningar tillsammans med dina kollegor? Då tycker vi att du ska läsa vidare! 

Visma PubliTech är ett nybildat bolag inom Visma-koncernen. Vi drar fördelarna av att vara ett mindre, entreprenöriellt bolag med ett nära samarbete och en varm familjär kultur, samtidigt som vi ingår i en av Europas ledande IT-koncerner. Vår vision är att stärka offentlig sektor med innovativa lösningar som bidrar till maximerad verksamhetsnytta och ett hållbart samhälle. 

Om rollen

I rollen som System engineer arbetar du med teknisk installation och uppgraderingar av våra applikationer och komponenter kopplat till våra HR/Lön- och affärssystem. Du ingår i ett mindre team och tillsammans hanterar ni teknisk installation, uppgraderingar samt teknisk felsökning i vår SaaS tjänst. Rollen kan även innefatta teknisk projektledning och en frihet att utveckla egna verktyg och automatisera processer. Vi arbetar främst med kunder inom den publika sektorn, kommuner och regioner. Tjänsten är en tillsvidareanställning och placeringsort är flexibel. 

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara:

 •  Installation och underhåll av våra produkter i Hosting (SaaS tjänst)

 •  Konfiguration av server/applikation

 •  Övervakning av applikationer/integrationer

 •  Kontinuerligt säkerhetsarbete

 •  Stöd vid olika typer av projekt

 •  Automation och skripthantering

 

Vem söker vi?

Vi söker dig som har ett stort intresse för teknik och service. För att lyckas i rollen ser vi gärna att du är målorienterad, utåtriktad och noggrann. Vi tror att du ser vikten av din roll och värdet i en god leverans till kund. Vidare tror vi att du är lagspelare som sprider positiv energi i teamet. Du tar initiativ till och genomför förändringar som leder till förbättrade processer, bättre tillgänglighet och kundnöjdhet. 

Vi tror att du har en högskole-/universitetetsexamen inom teknik/IT eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Vidare kommunicerar du obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska. 

Vidare ser vi gärna att du har kompetens inom följande områden:

 • Windows Server

 • SQL Server

 • Tidigare arbete med serverinfrastruktur 

 • Erfarenhet av applikationsdrift

 • Microsoft Azure

 • PowerShell

En eller flera av följande kompetenser är meriterande:

 • Erfarenhet av andra molntjänster (Google eller AWS)

 • Erfarenhet våra produkter (Sesam,Personec P, Affärslösningar)

 • Erfarenhet av integrationer via API och WCF

 • Erfarenhet av projektledning

 • Erfarenhet inom utveckling 

 • Erfarenhet av automatisering

 • Erfarenhet av ledningssystem baserade på ISO 27001 och 9001 

 

Vad erbjuder vi?

Hos oss jobbar du i en av Europas ledande IT-koncerner som kännetecknas av stark framåtanda, prestigelöshet och entreprenörskap. Vi är stolta över våra kompetenta och engagerade medarbetare och vi tror att engagemang skapas genom utmaningar, trygghet samt flexibilitet. Vi älskar att få ta del av dina ideér: Du kommer bli del av en kultur där vi uppmuntrar dig att experimentera och där vi värdesätter dina initiativ.

Gör skillnad från dag 1: Hos oss får du möjlighet att påverka var, hur, vad det är du vill skapa. Vi vill se dig äga din roll, och ger dig således frihet under ansvar för att nå de mål som är uppsatta när det kommer till utveckling.

Flexibilitet i alla skeden av livet: Vi vet att du är så mycket mer än bara ditt jobb. Det är därför viktigt för oss att vi erbjuder dig en bra balans mellan fritid och arbetsliv. Vi har en flexibel hybridmodell mellan arbete hemifrån och på kontoret utifrån behov och önskemål. 

Vi investerar i din framtid: När du börjar på Visma öppnar du dörren till oändliga möjligheter.  Du kommer att mötas av engagerade ledare som bryr sig om och stöttar dig, och hjälper dig utvecklas både inom ditt specialistområde men även genom nätverk och andra kompetenshöjande aktiviteter.

Framför allt är vi ett team: Teamkänsla är det som får oss att kunna hålla våra löften och leverera på en hög nivå, men också det som gör att vi kan främja en hållbar företagskultur där vi stöttar och bryr oss om varandra.

 

Mer om Visma

Visma är mer än bara systemlösningar – våra lösningar svarar på riktiga utmaningar med syfte att förenkla våra kunders vardag och ge dem möjligheten att arbeta smartare. Vi är här för att bidra till tillväxt och välstånd för företag och samhälle. Tack vare våra lösningar förbättrar vi affärer, karriärer och liv. Likaväl som vi brinner för att effektivisera affären för våra kunder, brinner vi också för att skapa en god arbetsplats för oss själva. Vi ger dig som medarbetare utrymme för nytänkande och proaktivitet, möjlighet att växa och utvecklas samt utrymme att ta stort eget ansvar. På Visma är vi stolta över våra kompetenta och engagerade medarbetare som delar våra gemensamma värderingar: Inclusive, Entrepreneurial, Responsible & Dedicated. 

Här kan du se ett smakprov vad Visma är. 

 

Ansökan

Du söker tjänsten via länken. Vi kommer gå igenom urvalet och kalla till intervjuer löpande. Har du frågor eller önskar mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Marcus: Marcus Ohlsson,Manager IT Operation, marcus.ohlsson@visma.com

 Varmt välkommen med din ansökan!

 

Dela på:

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2022-09-11

Arbetsplats/placeringsort:

Flexibelt

Kontaktpersoner:

Marcus Ohlsson

Företagets hemsida:

https://www.visma.se/publitech/

Adress:

Lindhagensgatan 94 11218 Stockholm