Visma Spcs AB

Analytics & Legal Manager

Visma Spcs ingår i en av Nordens största tech-koncerner – Visma. Vi har en lång tradition av att förmedla produkter, tjänster och kunskap till Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer. Allt detta för att det ska vara enklare och roligare att driva företag. Idag är Visma Spcs den leverantör som flest svenska småföretagare väljer för sin bokföring, fakturering och lön. Visma Spcs har i dag omkring 500 engagerade medarbetare som varje dag bidrar till att landets småföretagare kan fokusera på det de gör bäst – starta, driva och utveckla sina företag. Vi har en häftig historia och en ännu mer spännande framtid. Är du nyfiken att veta mer kika gärna på www.vismaspcs.se

Vad innebär jobbet?
Som Analytics & Legal Manager kommer du att leda ett team inom två områden, business intelligence/Analytics och legal & compliance. Vi har idag ett antal medarbetare med kompetens inom båda områdena, där vi ser fördelar med att samla dessa under ett och samma team. Teamet kommer dessutom kompletteras med fler medarbetare inom området analytics framöver. Det vill säga kommer du få vara med att bygga upp en helt ny konstellation av processer, rutiner och människor inom ett riktigt spännande område där vi har höga ambitioner. 

Vi är övertygade om att arbeta datadrivet och krossfunktionellt är en förutsättning för att vara snabb och fatta rätt beslut. Huvudmålet för dig är att kontinuerligt agera för att främja ett datadrivet arbetssätt i hela organisationen genom att låsa upp de förutsättningar som krävs för att ytterligare möjliggöra korrekt och högkvalitativ data som underlag för beslutsfattande. Du är den som leder våra Business Intelligence-initiativ och utvecklar strategier för effektiv data analys och rapportering. I detta innefattas utveckling/optimering av både arbets- och dataprocesser för att anpassas till ett datadrivet arbetssätt, något du gör mot organisationen i stort.

I ansvaret för Legal & Compliance ligger att minimera risk för att härigenom tillse att skapa ett så stort förtroende som möjligt för oss som bolag. Detta genom att följa de legala och koncerngemensamma reglerna på området, häribland inkluderas GDPR, anticorruption, avtalshantering, myndighetskontakt, samt support och vägledning i allmänhet mot organisationen i juridiska och efterlevnadsfrågor.

Som ledare för gruppen är du ansvarig för att coacha dina medarbetare mot individuella och gemensamma mål för att ni tillsammans ska leverera goda resultat och supportera Visma i dess långsiktiga måluppfyllelse.

Vem är du?
Vi söker dig som brinner för data och Analytics, både när det kommer till att skapa insikter och att skydda den, och är en inspirerande ledare inom området. Du har själv erfarenhet av att vara business analyst, data engineer, data analyst och/eller bi-utvecklare, men har tagit klivet till att ta personalansvar och att leda Analytics-team. Du är mycket van vid att arbeta tvärfunktionellt och har inga problem med att identifiera och översätta verksamhetens behov till konkreta beställningar till Analytics-teamet. Du har en förmåga att se lösningar i spridda datamängder och affärstänket för att omvandla insikter till strategiska möjligheter för vårt företag. Du är en kommunikatör som har lika lätt för att prata SQL-kod med utvecklare som att definiera KPIer tillsammans med ledningsgruppen. 

Din ledarstil främjar ett klimat där det är självklart att våga testa nya saker och komma med idéer. En god laganda ser du som en självklarhet för att skapa ett framgångsrikt team. Du har en framtoning och attityd som ger teamet en tydlig riktning och motivation att hålla fokus på målen ni ska uppnå. Du uppmärksammar andras positiva insatser, men räds inte att hantera de gånger när mål och förväntningar inte uppfylls.

Vi ser även gärna att du som söker har:

 • tidigare erfarenhet av att leda Business Intelligence och Analytics-team.

 • stor erfarenhet inom Data Storytelling och att kommunicera insikter från data.

 • mycket goda kunskaper att visualisera komplex data på ett enkelt sätt, helst i Tableau.

 • kunskap att skriva kod i SQL och är en expert på visualisering.

 • en god förståelse för området Analytics inom både frontend och backend.

 • ett ”product mindset” och är van vid att arbeta med KPIer/OKR eller liknande ramverk som styrmedel.

 • Stark förmåga att planera och hantera ett flertal processer, människor och projekt samtidigt.

 • erfarenhet av affärsutveckling och ett starkt kommersiellt tänkesätt.

 • en god förmåga att strukturera och lösa mycket komplexa problem och utmaningar.

 • Universitetsexamen, gärna master, inom relevant område, t.ex matematik, teknik, ekonomi och/eller juridik.

Att skapa goda relationer och samarbeten mellan människor och över organisationsgränser kommer naturligt för dig. Du är dessutom duktig på att motivera andra att jobba resultatorienterat och strukturerat för att uppnå uppsatta mål. Ditt ledarskap präglas av en ödmjuk och inkluderande approach. Du har en stor passion och vilja att förbättra som smittar av sig på människorna som du arbetar tillsammans med!

Du känner dig trygg i att leva vår leader-spirit som bygger på Mod, Passion och Tillit!

Vad ger vi dig?
Hos oss får du chansen att jobba med engagerade medarbetare i en av Nordens största tech-koncerner. Vår ambition är att skapa en arbetsplats i världsklass. Konceptet My Competence Day där du gör vad du vill ett antal dagar om året för att kompetensutveckla dig själv är bara ett exempel på att vi menar allvar. Vår hybrida kultur ger dig möjlighet till en flexibel vardag där du kan arbeta från annan plats än kontoret. Det är en förmån vi är stolta över och som vi vet skapar fördelar på flera sätt hos våra medarbetare. Våra kontor står alltid öppna och det är en viktig del i vår kultur att vi ses och hänger där löpande. 

När vi frågar våra medarbetare varför de trivs hos oss svarar de flesta att det beror på vår sammanhållning i kombination med utvecklingsmöjligheter. Det är vi stolta över! För när du trivs, växer och vill göra skillnad utvecklas vi som företag. Vi blir bättre tillsammans helt enkelt!

Ansökan
Har du frågor om tjänsten ta gärna kontakt med Robin Lexander, Head of Finance, Legal & Analytics, vilken du i denna roll kommer att rapportera till. Robin nås på robin.lexander@visma.com

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Dela på:

Län:

 • Kronoberg

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2022-06-30

Arbetsplats/placeringsort:

Växjö

Kontaktpersoner:

Robin Lexander

Adress:

Sambandsvägen 5 35194 Växjö