Visma Enterprise AB

Vikarierande Ekonomiassistent till Visma!


Är du en gedigen ekonom som är ny i branschen eller som precis tagit examen? Brinner du för fakturering, avtalshantering och kundreskontra? Vill du få en fot in i ett av Nordens ledande IT-företag där du ges chansen att briljera med just din spetskompetens?

Då ska du söka denna tjänst! 

Om Visma Enterprise

Visma Enterprise ingår i en av Europas största IT-koncern och levererar marknadsledande som effektiviserar verksamheter runt om i Sverige. På våra 12 kontor  arbetar ca 300 anställda och våra lösningar producerar fler än en miljon lönespecifikationer varje månad.
Nu söker vi dig som har drivet att lyckas i rollen och växa tillsammans med oss. 

Om rollen & dina arbetsuppgifter

I rollen som Ekonomiassistent kommer du främst att arbeta med fakturering, avtalshantering, leverantörs- och kundreskontra samt andra förekommande administrativa uppgifter. Din roll är väsentlig för oss, då du blir den första kontakten för support gällande fakturafrågor gentemot våra kunder. I ditt arbete kommer du även stötta övriga avdelningar med ekonomirelaterade uppgifter, samt dina kollegor med uppgifter såsom kontroller, periodiseringar och bokföring. Rollen är ett vikariat mellan 1 augusti 2022 - 28 februari 2023, med goda chanser till förlängning. 

Dina främsta arbetsuppgifter kommer bestå av:

 • Löpande ekonomiarbete, t.ex. fakturering, avtalshantering, leverantörs- och kundreskontra. 

 • Löpande hantering av inbetalningar, ta emot leverantörsfakturor, scanna, kontera, bokföra samt underhålla leverantörsregistret

 • Hantera och underhålla interna IT-system. 

 • Supportera Leverantör- och kundkontakter över  telefon och mail.

 • Bistå övriga avdelningar med allmän ekonomiadministration

 • Bistå i arbetet med framtagning av års- och månadsbokslut.

Vem söker vi?

Vi söker självfallet dig som har en bakgrund inom ekonomi och ett intresse för IT! För att lyckas ser vi gärna att du är självgående, har lätt att lära dig och är noggrann i ditt arbete - precis som en god ekonom i regel måste vara! Det är även viktigt för oss att du har en god numerisk analytisk förmåga och har lätt att samarbeta med andra i omväxlande miljöer där du hela tiden får chansen att lära dig något nytt. 

Vi tror att du har examen från ekonomistudier på yrkeshögskole- eller högskole-/universitetsnivå eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. En eller flera av följande kunskaper är meriterande:

 • Yrkeserfarenhet från likvärdiga arbetsuppgifter inom ekonomi.

 • Erfarenhet av arbete med IT-system inom ekonomi.

 • Goda kunskaper i Google sheet och Excel.

 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Vad erbjuder vi?

Hos oss får du chansen att jobba i en av Nordens mest expansiva IT-koncerner. På Visma råder en vänlig och öppen företagskultur med högt i tak. Vår koncern kännetecknas av stark framåtanda, prestigelöshet och entreprenörskap. Vi ger dig verktygen att lyckas och växa, både i din roll men också i koncernen - med det sagt är det upp till dig att visa vad du går för.

Ansökan

Du söker tjänsten via länken nedan. Vi kommer att genomföra urval och kalla till intervjuer löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Dock senast 1 juli 2022.

Har du frågor eller önskar mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta: Frida Wahlgren, Manager Contract Office

Frida.wahlgren@visma.com
0702302714

 

Läs mer om vår Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/

Varmt välkommen med din ansökan!

 Dela på:

Län:

 • Skåne

Anställningstyp:

Visstidsanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2022-07-01

Arbetsplats/placeringsort:

Ängelholm

Kontaktpersoner:

Frida Wahlgren

mob: +46 702302714

Företagets hemsida:

http://www.visma.se/enterprise

Adress:

Lindhagensgatan 94 11218 STOCKHOLM