Visma Visma PubliTech AB

Data Analyst Manager till Visma PubliTech

Lockas du av chansen att styra ett marknadsledande företag mot en data-driven framtid? Som en del av ett av Europas ledande Tech-bolag strävar vi varje dag efter att stärka den offentliga sektorn med innovativa lösningar som bidrar till ett hållbart samhälle. Vill du vara en del av det?
 

Om rollen

Vi på Visma PubliTech är hungriga efter data, vi har en bra grund när det kommer till en strukturerad datahantering men det är nu dags att ta nästa steg och utföra själva analysen!

I denna roll kommer du att ha fullt ansvar för dataanalys, uppdelat i 3 huvudområden;

(1) Möjliggöra datadrivet beslutsfattande genom datavisualisering och delta i olika strategiskt viktiga initiativ

(2) Undersök och utforska. Några marknadstrender vi bör gräva i? Ny teknik att använda inom dataanalys? Något att automatisera inom organisationen?

(3) Underhålla och utveckla datakällor. Automation har varit vår vän här.

Visma PubliTech har målsättningen att bli ett flaggskepp inom koncernen när det kommer till dataanalys och därför etableras denna roll. Som Data Analyst Manager blir du central i denna resa då du i nära samarbete med Business Control Manager kommer inneha fullt ägandeskap av dataanalys-arbetet. Som följd av detta breda ansvarstagande innebär rollen många kontaktytor inom företaget.  

Tjänsten är en tillsvidareanställning och placeringsort är i första hand Stockholm. Andra möjliga placeringsorter är Göteborg, Skellefteå, Malmö, Uppsala, Växjö och Ängelholm. 

 

Vem är du?

Vi söker dig med stort intresse i data och en förmåga att ge detta praktiska implikationer. Du är självständig och initiativtagande samtidigt som du har lätt för att samarbeta med andra. 

För att lyckas i rollen tror vi även att du har:

  • Erfarenhet av verktyg inom dataanalys. Tableau, Alteryx, SQL, Google BigQuery är meriterande. 

  • Utöver ett intresse i data även en nyfikenhet på det affärsmässiga för att på så sätt driva beslutfattandet genom dataanalys

  • Projektledaregenskaper då du vissa sammanhang kommer vara beroende av andra inom organisationen

  • Högskole-/universitetetsexamen inom ingenjör/ekonomi, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt

  • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

 

Mer om oss på Visma PubliTech

Visma PubliTech är ett nybildat bolag inom Visma koncernen. Vi drar fördelarna av att vara ett mindre, entreprenöriellt bolag med nära samarbete och en varm familjär kultur, samtidigt som vi ingår i en av Europas ledande IT-koncerner. Vår vision är att stärka offentlig sektor med innovativa lösningar som bidrar till maximerad verksamhetsnytta och ett hållbart samhälle.  

 

Vad kan vi på Visma PubliTech erbjuda dig?

Utöver våra konkurrenskraftiga villkor kan vi erbjuda dig så mycket mer.

Vi älskar att få ta del av dina ideér: Du kommer bli del av en kultur där vi uppmuntrar dig att prova och där vi värdesätter dina initiativ och perspektiv.

Vi investerar i din framtid: När du börjar på Visma öppnar du dörren till oändliga möjligheter.  Du kommer att mötas av engagerade ledare som bryr sig om och stöttar dig, och hjälper dig utvecklas både inom ditt specialistområde men även genom nätverk och andra kompetenshöjande aktiviteter.

Flexibilitet i alla skeden av livet: Vi vet att du är så mycket mer än bara ditt jobb. Det är därför viktigt för oss att vi erbjuder dig en bra balans mellan fritid och arbetsliv. Vi har en flexibel hybridmodell mellan arbete hemifrån och på kontoret utifrån behov och önskemål. 

Vi är oerhört stolta över vårt höga medarbetarengagemang som placerar oss på topp-fem procent i tech-branschen! 

 


Varför Visma?

 Visma är mer än bara systemlösningar – våra lösningar svarar på riktiga utmaningar med syfte att förenkla våra kunders vardag och ge dem möjligheten att arbeta smartare. Vi är här för att bidra till tillväxt och välstånd för företag och samhälle. Tack vare våra lösningar förbättrar vi affärer, karriärer och liv. Den breda produktportföljen rymmer flera marknadsledande system, som Personec P, Affärslösningar och Sesam. 

Likaväl som vi brinner för att effektivisera affären för våra kunder, brinner vi också för att skapa en god arbetsplats för oss själva. Vi ger dig som medarbetare utrymme för nytänkande och proaktivitet, möjlighet att växa och utvecklas samt utrymme att ta stort eget ansvar. På Visma är vi stolta över våra kompetenta och engagerade medarbetare som delar våra gemensamma värderingar: Inclusive, Entrepreneurial, Responsible & Dedicated. På våra kontor runt om i Sverige arbetar cirka tvåhundra medarbetare i Visma PubliTech. Dessutom har vi tusentals kollegor inom Visma-koncernen som vi delar erfarenheter med dagligen.

Här kan du se ett smakprov vad Visma är. 

 

Ansökan

Du söker tjänsten via länken. Vi kommer gå igenom urvalet och kalla till intervjuer löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor eller önskar mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Jakob Hedström - Business Control Manager: Jakob.Hedstrom@visma.com

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs mer om vår integritetspolicy här: https://www.visma.com/privacy-statement/sweden/

 

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2022-07-03

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm

Kontaktpersoner:

Jakob Hedström

Företagets hemsida:

https://www.visma.se/publitech/

Adress:

Lindhagensgatan 94 11218 Stockholm