Visma Visma PubliTech AB

Visma PubliTech söker UI-Designer!

Vill du forma framtidens digitala lösningar för personaladministration för chefer, administratörer och anställda inom offentlig sektor? Vill du arbeta i ett av Europas ledande Tech-bolag där vi varje dag strävar efter att stärka den offentliga sektorn med innovativa lösningar som bidrar till ett hållbart samhälle? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Nu gör vi på Visma PubliTech en stor strategisk satsning på vårt uppskattade HRM-system Personec P, som redan är störst på den offentliga marknaden. Nu ska vi göra vårt system ännu bättre för våra kunder inom offentlig sektor! Vill du vara med och designa toppmoderna lösningar där vi sätter användarupplevelse och automation i fokus?

Vi söker dig som är UI-designer med dragning och intresse för UX för att hjälpa oss i vår strävan  att göra uppgifter inom Lön & HR.uppgifter såsom tidrapportering, frånvaro, löneadministration och reseräkningar så enkla, smarta och tillgängliga som möjligt för alla målgrupper av vår produktsvit.

I rollen som UI-designer får du en unik möjlighet i att vara en del av ett dedikerat utvecklingsteam, som har uppdraget att vidareutveckla befintligt system med nya innovativa lösningar. Det primära fokuset ligger på automation - med målet att skapa en ännu bättre användarupplevelse för våra kunder och användare. Du blir en del av vårt team och kommer att jobba med en produkt som kommer att öka nöjdheten på jobbet för hundratusentals anställda och få jobba med alla delar av designprocessen - från design till framtagande av den slutliga produkten.

Vad vi erbjuder i rollen som UI-designer

 • Du kommer att jobba i nära samarbete med utvecklare och verksamhetsexperter

 • Designa och bygga mockups/wireframes 

 • Utveckla UI-mockups och prototyper som tydligt illustrerar funktionalitet

 • Skapa original grafisk design (t.ex. bilder, skisser och tabeller)

 • Förbered och presentera grova utkast för både interna och externa Stakeholders

 • Identifiera och felsök UX-problem (t.ex. lyhördhet)

 • Föreslå gränssnittsförändringar baserat på användarfeedback

 • Se till att vi följer våra UX-guidelines

Tjänsten är en tillsvidareanställning och placeringsort är flexibelt mellan Stockholm, Malmö, Växjö, Skellefteå och Göteborg. Andra orter kan också vara möjliga för rätt kandidat. 


Vem vi söker

Vi söker dig som brinner för UI och användarupplevelse. Du trivs med att jobba i team och har en positiv inställning som bidrar till en bra stämning. Du är hungrig på ny kunskap och du delar gärna med dig av din kunskap till andra. Du har ett stort intresse för agila designmetoder och  håller dig uppdaterad kring ny teknik samt trivs i en innovativ företagskultur.

För att lyckas i rollen tror vi även att du har

 • En utbildning inom Webb Design, Produktdesign, Grafisk Design eller motsvarande.

 • Erfarenhet av Webbutveckling och gärna administrativa system.

 • Jobba i team tillsammans med utvecklare för att hitta bra lösningar

 • Testa och utvärdera resultaten av din design.

 • Erfarenhet av att använda prototypverktyg, göra användartester och av att ta fram design för både desktop och mobil kontext.

 • Förmågan att hålla en övergripande vy över en bred uppsättning krav och prioritera vad du behöver fokusera på.

 • Goda kunskaper i svenska samt engelska på en avancerad nivå: Du kan enkelt förstå andra och själv uttrycka dig både i tal och skrift. Du kan också försvara och förklara dina designbeslut och skapa entusiasm för god design hos andra.


Vad kan vi på Visma PubliTech erbjuda dig?

Utöver våra konkurrenskraftiga villkor kan vi erbjuda dig så mycket mer!

Vi älskar att få ta del av dina ideér: Du kommer bli del av en kultur där vi uppmuntrar dig att prova och där vi värdesätter dina initiativ och perspektiv.

Gör skillnad från dag 1: Hos oss får du möjlighet att påverka såväl företaget som din egen utveckling. Vi vill se dig äga din roll, och ger dig således frihet under ansvar för att nå de mål som vi har kommit överens om. 

Flexibilitet i alla skeden av livet: Vi vet att du är så mycket mer än bara ditt jobb. Det är därför viktigt för oss att vi erbjuder dig en bra balans mellan fritid och arbetsliv. Vi har en flexibel hybridmodell mellan arbete hemifrån och på kontoret utifrån behov och önskemål. 

Vi investerar i din framtid: När du börjar på Visma öppnar du dörren till oändliga möjligheter.  Du kommer att mötas av engagerade ledare som bryr sig om och stöttar dig, och hjälper dig utvecklas både inom ditt specialistområde men även genom nätverk och andra kompetenshöjande aktiviteter.

Framför allt är vi ett team: Teamkänsla är det som får oss att kunna hålla våra löften och leverera på en hög nivå, men också det som gör att vi kan främja en hållbar företagskultur där vi stöttar och bryr oss om varandra. 

 

Varför Visma?

Visma PubliTech är ett nybildat bolag inom Visma koncernen. Vi drar fördelarna av att vara ett mindre entreprenöriellt bolag med tight samarbete och en varm familjär kultur, samtidigt som vi ingår i en av Europas ledande IT-koncerner. Vår vision är att stärka offentlig sektor med innovativa lösningar som bidrar till maximerad verksamhetsnytta och ett hållbart samhälle.

Inom Visma-koncernen finns stora utvecklingsmöjligheter och möjlighet att lära från andra i organisationen. Vi har en framstående Tech-hub som bidrar med allt från kompetensutveckling, mentorskap, stöd, verktyg och processer.

Visma är en av Europas mest expansiva tech-koncerner men man skulle även kunna kalla oss för Europas största start-up. Varje dag levererar vi affärskritiska produkter och tjänster som effektiviserar och stärker samhället. Med över 200 bolag i 21 olika länder har vi en stark entreprenörsanda som bidrar till en kultur av snabbrörlighet med stor möjlighet att påverka samtidigt som vi har musklerna och tryggheten som kommer med att vara en koncern.

 Här kan du se ett smakprov vad Visma är. 

 

Ansökan

Du söker tjänsten via länken. Vi kommer gå igenom urvalet och kalla till intervjuer löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor eller önskar mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta: Gunnar Nilsson, Development Manager, Personec P,  gunnar.nilsson@visma.com. Varmt välkommen med din ansökan!

Läs mer om vår Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/

 

Dela på:

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2022-08-15

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm, Malmö, Växjö, Skellefteå och Göteborg

Kontaktpersoner:

Gunnar Nilsson

Niklas Lundberg

Företagets hemsida:

https://www.visma.se/publitech/

Adress:

Lindhagensgatan 94 11218 Stockholm