Visma Visma PubliTech AB

Technical Pre-Sale and Sales Specialist

Älskar du att finna lösningar som hjälper kunden med komplexa flöden i sin vardag? Vill du jobba i en omväxlande roll med stort fokus på kundens behov och verksamhet? Lockas du av att vara del i en arbetsmiljö med fokus på innovation och flexibilitet? Då kan detta vara rollen för dig! 

Visma PubliTech är ett bolag inom Visma-koncernen. Vår vision är att stärka offentlig sektor med innovativa lösningar som bidrar till maximerad verksamhetsnytta och ett hållbart samhälle. Vi har fördelarna av att vara ett entreprenöriellt bolag med ett nära samarbete och en vänlig kultur, samtidigt som vi ingår i en av Europas ledande IT-koncerner. 

Om rollen 

Som Technical Pre-Sale and Sales Specialist kommer du att arbeta nära Key Account Managers som rådgivare inom våra driftstjänster och mjukvara. Rollen innebär att bidra i försäljning av Visma PubliTechs produksuite med applikationer och tjänster inom HR, lön och ekonomi som vänder sig till kunder inom offentlig sektor. I rollen kommer du även att vara expert på de tekniska frågorna kring applikationerna. Du kommer att översätta kundens behov och kommunicera dessa till drift- och utvecklingsavdelningen.

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Frågor kopplat till våra tjänster; Personec P, Sesam, Affärslösningar och Medinet

 • Nära samarbete med Key Account Managers/bid-manager

 • Vara expert i kundcase, kravspecifikation och upphandlingar

 • Svara på tekniska driftfrågor kopplat till SaaS tjänster 

 • Medverka i löpande utbildning av och information till våra konsulter och säljare

 • Hjälpa Key Account Managers med produktrelaterade frågor

 • Medverka i upphandlingar

 • Rådge kunder och kollegor under säljprocessen

 • Ge kunden vägledning i att välja produkt eller tjänst

 • Kontinuerligt öka din egna SaaS- och säkerhetskompetens och upprätthålla kunskap om utvecklingen inom området

 

Strategiskt arbete

 • Bidra till Vismas långsiktiga mål till en ”SaaS first”-strategi

 • Skapa nödvändig dokumentation kopplad till SaaS-tjänsterna som möjliggör input till kunder och avtal

 • Bidra till marknadsteamet i att ha rätt budskap om våra lösningar kopplat till saas och mjukvara


Tjänsten är en tillsvidareanställning och placeringsort är flexibelt mellan Stockholm, Malmö och Göteborg.  

 

Vem söker vi?

Vi söker dig som är driven och lösningsfokuserad. Du trivs med att lägga stor vikt vid att leverera effektivt med hög kvalitet. För att lyckas i rollen är det bra att vara en lagspelare såväl som att kunna driva processer självständigt. Du drivs av att tillföra mervärde till verksamheten och kunderna. Som person är du positiv och affärsinriktad, med förståelse för hur man sätter kunden i centrum. I rollen kommer du dagligen samverka med stakeholders både internt som externt, varför din förmåga att kommunicera, inspirera och motivera kommer till särskilt stor nytta. Vi tror att du ser vikten av din roll och värdet i en god lösning till kund.  

Vi tror att du även har:

 • Relevant utbildning inom IT/teknik, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt

 • Kunskap och erfarenhet av olika driftformer och driftmiljöer 

 • Grundläggande kunskap om IT-säkerhet

 • Grundläggande kunskap om upphandling och förfarandet inom LOU
 • Erfarenhet inom försäljning och upphandlingar / Ekonomisk kunskap och känsla för affärer och försäljning

 • Förståelse för IT-branschen samt erfarenhet av att visa och presentera IT-lösningar

 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift


Mer om oss

Hos oss i Visma PubliTech kommer du inte bara arbeta inom en av Europas ledande IT-koncerner - du kommer att vara en del av en miljö som kännetecknas av stark framåtanda, prestigelöshet och entreprenörskap. Vi är stolta över våra kompetenta och engagerade medarbetare och vi tror att engagemang skapas genom utmaningar, trygghet samt flexibilitet. Visma är mer än bara systemlösningar - våra lösningar svarar på riktiga utmaningar med syfte att förenkla våra kunders vardag.

Här kan du se ett smakprov vad Visma är. 

Vad kan vi erbjuda dig?Utöver våra konkurrenskraftiga villkor kan vi erbjuda dig så mycket mer.

Vi älskar att få ta del av dina ideér: Du kommer bli del av en kultur där vi uppmuntrar dig att prova och där vi värdesätter dina initiativ och perspektiv.

Gör skillnad från dag 1: Hos oss får du möjlighet att påverka såväl företaget som din egen utveckling. Vi vill se dig äga din roll, och ger dig således frihet under ansvar för att nå de mål som vi har kommit överens om. 

Flexibilitet i alla skeden av livet: Vi vet att du är så mycket mer än bara ditt jobb. Det är därför viktigt för oss att vi erbjuder dig en bra balans mellan fritid och arbetsliv. Vi har en flexibel hybridmodell mellan arbete hemifrån och på kontoret utifrån behov och önskemål. 

Vi investerar i din framtid: När du börjar på Visma öppnar du dörren till oändliga möjligheter.  Du kommer att mötas av engagerade ledare som bryr sig om och stöttar dig, och hjälper dig utvecklas både inom ditt specialistområde men även genom nätverk och andra kompetenshöjande aktiviteter.

Framför allt är vi ett team: Teamkänsla är det som får oss att kunna hålla våra löften och leverera på en hög nivå, men också det som gör att vi kan främja en hållbar företagskultur där vi stöttar och bryr oss om varandra. 

 

Ansökan

Du söker tjänsten via länken. Vi kommer att genomföra urval och kalla till intervjuer löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor eller önskar mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Sofia Skog, Commercial Director sofia.skog@visma.com Varmt välkommen med din ansökan!

Läs mer om vår integritetspolicy här: https://www.visma.com/privacy-statement/sweden/

 

Dela på:

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2022-07-03

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm, Malmö eller Göteborg

Kontaktpersoner:

Sofia Skog

Företagets hemsida:

https://www.visma.se/publitech/

Adress:

Lindhagensgatan 94 11218 Stockholm