Visma Financial Solutions AB

Dags för en ny utmaning efter semestern?

Customer Success Manager

Visma är en av Europas mest expansiva tech-koncerner. Med hjälp av mjukvara och andra tekniska lösningar hjälper vi dagligen nästan en miljon kunder att effektivt driva sin verksamhet framåt.

På Visma Financial Solutions gör vi det genom att hjälpa våra kunder att få betalt.
Vi skapar lösningar för morgondagen, där faktura- och kravhanteringsprocessen är mer digital och interaktiv.

Varför ska du söka rollen som Customer Success Manager?

Som Customer Success Manager är relationen till våra kunder din högsta prioritet. Ditt uppdrag är att på olika sätt öka kundnöjdheten och säkerställa kvalitet i hela kundresan. 

Varje avdelning, varje medarbetare, behövs för en framgångsrik affär och en nöjd kund. Du är den röda tråden som tar det övergripande ansvaret för kundupplevelsen. I gränslandet mellan sälj, marknad, IT och kundservice ansvarar du för att vi tillsammans, på bästa sätt, välkomnar, behåller och utvecklar våra kunder. 

“Vi är på en förändringsresa där vi ska lyfta kundupplevelsen till en ny nivå. Det kommer bland annat innebära nya produkter, nya sätt att leverera våra tjänster på, nya behov för onboarding och kundvård. Vill du driva kundfokus inom hela organisationen och vara delaktig i att bygga upp ett område från grunden, utan att veta hur stort det kan bli, då är detta en roll som kommer utmana dig”. 

- Nathalie Kinell, Din framtida ledare

Din vardag

Välkomna:

 • Du kan se på ett avtal ur både ett kommersiellt och IT mässigt perspektiv. Du tar ansvar för att kunden välkomnas och kommer igång med vår tjänst på bästa sätt. Du har inte personalansvar utan projektleder medarbetare från olika avdelningar för uppstart, implementering och utbildning. I din roll är du även ansvarig för att löpande utveckla processen för Onboarding i samarbete mellan alla berörda avdelningar för att öka effektivitet och kundnöjdhet. 

Behålla:

 • Du tar ett självständigt ansvar för hur vi vårdar våra mindre kunder, men bidrar även till utvecklingen av våra generella CRM-aktiviteter och -processer med fokus på digitalisering. Du arbetar med en till många-relationer. För att göra våra kunder till våra bästa ambassadörer har du tätt samarbete med dina kollegor på sälj- och marknadsavdelningen.
  Du ansvarar för systemstöd och metodik för att mäta kundnöjdheten genom t.ex. NPS. Du följer, analyserar och vidtar åtgärder för att säkerställa att vi har förståelse för vår kundnöjdhet.

Utveckla:

 • Hur kan vi utveckla vår relation med våra befintliga kunder? Har vi mer att erbjuda och använder kunden våra produkter och tjänster på bästa sätt?
  Som CSM ser du skillnaden mellan vad en kund vill ha och vad den verkligen behöver. Du ansvarar för att höja säljförmågan hos våra kundansvariga handläggare genom utbildningar och andra initiativ. Du bidrar även aktivt till att vi lär oss av våra kunder och på ett strukturerat sätt samlar in, dokumenterar och föreslår områden för utveckling av våra produkter och processer.

Vem söker vi?

Eftersom rollen som Customer Success Manager är så mångfacetterad behöver du ha förmågan att röra dig mellan flera olika områden, så som försäljning, projektledning, kundservice och marknadsföring. Som person behöver du vara kreativ, pedagogisk, ansvarsfull, serviceinriktad och driven. Inte minst behöver du vara lyhörd och proaktiv. Du värdesätter kunddialoger, även dem digitala, och trivs som bäst med många kontaktytor. Du är teknisk, datadriven och anammar digitalisering. Du ser värdet av att automatisera för kundnöjdhet! Vi tror du är en utpräglad problemlösare med kundens bästa för ögonen. 

 • Erfarenhet från mjukvaru-/SaaS bolag

 • Erfarenhet från aftersales och CRM

 • Erfarenhet av Customer Journey Mapping

 • Erfarenhet av kundundersökningar, relevanta verktyg och metodik

 • Analytisk problemlösare, med förmåga och vilja att ställa kritiska frågor och föreslå förbättringar

 • Förmåga och vilja att visa engagemang och ta initiativ samt genomförandekraft och tillräckligt med detaljfokus för att färdigställa aktiviteter

 • Mycket god samarbetsförmåga och relationsbyggande färdigheter, externt är det fokus på en till många-relationer

 • Kommunicerar tydligt, strukturerat samt uttrycker dig mycket väl på både svenska och engelska

 

Ansökan och kontakt

Du söker tjänsten genom att bifoga CV alternativt en länk till din LinkedIn-profil. I denna process tillämpar vi löpande urval och intervjuer, med start i mitten av augusti. Sista ansökningsdag är 31 augusti.
Vid frågor om rollen är du varmt välkommen att kontakta:  Nathalie Kinell, Head of Commercial: nathalie.kinell@visma.com,  alternativt  Marina Silfverberg, HR Manager: marina.silfverberg@visma.com

Vi ser fram emot din ansökan!

Dela på:

Län:

 • Skåne

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2022-08-31

Tillträde:

Enligt ök

Arbetsplats/placeringsort:

Helsingborg

Kontaktpersoner:

Nathalie Kinell

tfn: +46 1014135 35

Företagets hemsida:

http://www.visma.se

Adress:

Carl Krooks Gata 24 25111 Helsingborg