Visma Visma PubliTech AB

Development Manager

Lockas du av rollen som ledare? Lockas du av att få bygga upp ett team och vara med och driva vårt marknadsledande system mot automation och SaaS? Då kan detta vara rollen för dig!

Nu gör vi på Visma PubliTech en stor strategisk satsning på vårt uppskattade HRM-system Personec P, som redan är störst på den offentliga marknaden. Nu ska vi göra vårt system ännu bättre för våra kunder! Vill du vara med och bygga upp ett team som har till uppgift att utveckla toppmoderna lösningar där vi sätter användarupplevelse och automation i fokus?

I rollen som Development Manager får du en unik möjlighet som ledare att bygga upp ett dedikerat utvecklingsteam, som kommer att ha uppdraget att vidareutveckla befintligt system med nya innovativa lösningar. Det primära fokuset ligger på automation - med målet att skapa en ännu bättre användarupplevelse för våra kunder och användare.

Visma PubliTech är ett nybildat bolag inom Visma koncernen. Vi drar fördelarna av att vara ett mindre, entreprenöriellt bolag med ett nära samarbete och en varm familjär kultur, samtidigt som vi ingår i en av Europas ledande IT-koncerner. Vår vision är att stärka offentlig sektor med innovativa lösningar som bidrar till maximerad verksamhetsnytta och ett hållbart samhälle.

Mer om denna spännande roll

Vi söker nu en Development Manager som har till uppgift att ansvara för, och driva denna satsning framåt. För att lyckas med detta kommer du att bygga och utveckla ett nytt team och säkerställa bemanningen genom både interna resurser och extern rekrytering. Initialt ligger stort fokus på att bygga upp teamet med rätt kompetens samt organisera och strukturera teamet utifrån förväntad strategi och roadmap. 

I rollen som Development Manager är du ansvarig för att ta emot krav, definiera och prioritera product backlog. Du säkerställer att backlog är prioriterad i anslutning till PubliTech och Personec P övergripande strategi avseende funktionella och icke funktionella krav (ex. säkerhet, prestanda mm) samt att lösningar följer modern teknik. Vidare är du personalansvarig för teamet där du säkerhetsställer kvalitet i teamets leverans. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning och placeringsort är flexibelt mellan Malmö, Växjö, Skellefteå, Stockholm och Göteborg. 


Vem vi söker

Vi söker dig som lockas av rollen som ledare och har bakgrund inom produktutveckling och teknik. Antingen har du tidigare erfarenhet från en ledarroll, eller så jobbar du i en teknisk ledande roll idag, som exempelvis lead developer, och ser detta som nästa steg och en spännande utmaning. 

Vidare söker vi dig som brinner för utveckling. Du trivs med att jobba i team och har en positiv inställning som bidrar till en bra stämning. Du är hungrig på ny kunskap och du delar gärna med dig av din kunskap till andra. Du har ett stort intresse för agila utvecklingsmetoder samt håller dig uppdaterad kring ny teknik samt trivs i en innovativ företagskultur.

För att lyckas i rollen tror vi även att du besitter följande kompetenser och erfarenhet:

  • Erfarenhet av produktutveckling

  • Stort intresse för ny teknik och erfarenhet av arbete med moderna tekniker

  • Affärsorienterad, med fokus på att leverera affärsnytta till våra kunder

  • Stark analytisk problemlösningsförmåga

  • Intresse för att utveckla andra personer 

  • En högskole-/universitetetsexamen inom Datavetenskap/systemvetenskap/programvaruteknik, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt

  • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Mer om Visma 

I Visma-koncernen finns stora utvecklingsmöjligheter och möjlighet att lära från andra i organisationen. Vi har en framstående Tech-hub som bidrar med allt från kompetensutveckling, mentorskap, stöd, verktyg och processer.

Visma är en av Europas mest expansiva tech-koncerner men man skulle även kunna kalla oss för Europas största start-up. Varje dag levererar vi affärskritiska produkter och tjänster som effektiviserar och stärker samhället. Med över 200 bolag i 21 olika länder har vi en stark entreprenörsanda som bidrar till en kultur av snabbrörlighet med stor möjlighet att påverka, samtidigt som vi har musklerna och tryggheten som kommer med att vara en koncern.

Här kan du se ett smakprov vad Visma är. 


Ansökan

Du söker tjänsten via länken. Vi kommer gå igenom urvalet och kalla till intervjuer löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor eller önskar mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta: Mikael Stewén, Product & Development Director. mikael.stewen@visma.com

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs mer om vår integritetspolicy här: https://www.visma.com/privacy-statement/sweden/

 

Dela på:

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2022-08-15

Arbetsplats/placeringsort:

Malmö, Växjö, Skellefteå, Stockholm eller Göteborg

Kontaktpersoner:

Mikael Stewén

Företagets hemsida:

https://www.visma.se/publitech/

Adress:

Lindhagensgatan 94 11218 Stockholm