Visma Consulting AB

Junior Talent Acquisition Specialist

Redo för din nästa utmaning inom Talent Acquisition? Är du nästa ninja inom rekrytering som är på god väg att bli expert gällande att hitta tech roller? Vill du få möjligheten att utöka vårt befintliga duo-team till ett trio-team? Vi har rollen för dig. 

Det händer mycket inom vår svenska division Custom Solutions. På agendan står fortsättningsvis ambitiösa tillväxtplaner med fler förvärv av IT- och techbolag både inom konsult och produkt områden. Som TA Specialist spelar du en nyckelroll att möjliggöra denna tillväxtresa samtidigt som du får möjligheten att utvecklas i din roll. 

Rollen som Talent Acquisition Specialist


I rollen som TA Specialist ansvarar du för hela rekryteringsprocessen, från början till slut. Du arbetar med personalförsörjningsfrågorna på kort och lång sikt inom samtliga affärsenheter tillsammans med vår seniora TA specialist. Ena dagen kommer du arbeta fokuserat med intervjuer och att söka upp intresserade kandidater medans du andra dagen skapar innovativa lösningar för att bygga upp en kandidatbank. Vi ser gärna att du vill djupdyka i employer branding frågor och arbeta nära vår svenska EB-specialist. Som TA Specialist bestämmer du rekryteringsstrategier, utvecklar processer kopplat till rekrytering och genomför förbättringar där du ser att det behövs. Vi litar helt enkelt på dig och låter dig växa med utmaningen hur man bäst når och attraherar talanger. Du kommer att främst arbeta med fokus på IT-profiler bland annat som teknisk projektledare och utvecklare.

Dina dagar består av att:

 

  • Arbeta aktivt med search och etablera relationer och bygga nätverk.

  • Nära samarbete med organisationens ledare under rekryteringsprocessen. Där du sätter kravprofil, ansvarar för annonsering, planering och genomförande av intervjuer samt utföra personlig profilanalys och tester. 

  • Delta i utveckling av förmåner och paketering av Visma som attraktiv arbetsgivare.

  • Säkerställa efterlevnad av strategiska Employer Branding aktiviteter i affärsenheterna tillsammans med vår seniora TA specialist. Detta kan till exempel röra sig om att initiera och delta i evenemang och andra möten för att locka kandidater.

  • Säkerställer en lyckad onboarding för nyanställda.

 

Du kommer att vara en del av Custom Solutions SEs HR team som idag består av HR Chef Susanne (yours truly) och TA specialist, Ender (my superstar). Tillsammans supporterar och ansvarar vi för samtliga HR-frågor för hela vår svenska division som består av 4 olika tech-bolag och din anställning kommer vara i Visma Consulting. I HR-teamet har vi ett tight samarbete och som en del av vårt gäng ska du känna dig trygg i en miljö där vi värdesätter att testa nya vägar, hitta lösningar på olika utmaningar och tillsammans utveckla organisationen. Stöter vi på patrull löser vi problem finns det alltid någon att bolla med. Vi värdesätter att du vill och vågar! 

 

Utöver ditt HR team får du även tillgång till ett stort HR-nätverk av generalister och specialister både i Sverige och internationellt som alla lika goa och glada!

 

Vem är du?

Denna roll passar dig som tidigare har arbetat med search och rekrytering av IT talanger under något år eller två och börjar känna dig varm i kläderna och redo för att ta nästa steg i din karriär. Vi tror att du brinner för att bygga relationer och får energi av att ständigt utvecklas och vill få möjligheten att lära dig ännu fler innovativa sätt för att lösa vad andra skulle kalla “mission impossible” (dvs rekrytera utvecklare, tekniska projektledare och arkitekter). Du är självständig, initiativrik och har ett strukturerat och målmedvetet arbetssätt. Självklart är det även viktigt för oss att du är duktig på att kommunicera och att god samarbetsförmåga är något som kommer dig naturligt. Kan du även bocka av de flesta punkterna på vår önskelista nedan ringer vi dig direkt:

  • Minst 1 års framgångsrik meritlista från tech-rekrytering

  • Erfarenhet av att bygga nätverk och använda olika sociala medier

  • Du behöver kunna kommunicera på svenska, både muntlig och skriftligt

  • Vi ser helst att du har en akademisk utbildning inom HR, beteendevetenskap eller liknande.Låter rollen som Junior Talent Acquisition Specialist intressant? Skicka ditt CV redan idag. Vi arbetar med löpande urval och hoppas att vi hittar denna stjärna innan sista ansökningsdag. Har du frågor om tjänsten kontakta Susanne Heidgren på susanne.heidgren@visma.com eller TA Specialist Ender på Ender.kokat@visma.com. Välkommen med din ansökan!

 

Känner du Visma?

Vi består av några självständiga, entreprenöriella bolag inom den framgångsrika Vismakoncernen. Vi tror på digitaliseringens kraft att utveckla samhället - då blir det både roligare och mer effektivt. Med våra grymma IT-talanger, molnlösningar och härliga kunder gör vi just det!  Vi står stadigt på marknaden, med samhällskritiska och verksamhetskritiska tjänster och lösningar som vi helt från scratch utvecklar, levererar och förvaltar. Vi erbjuder även marknadsledande tredjepartsprodukter som vi anpassar och implementerar hos våra kunder.

Vi är totalt ca 260 glada kollegor som sitter utspridda från norrländska Umeå till söderns Malmö, och däremellan Skellefteå, Sundsvall, Gävle, Uppsala, Stockholm, Göteborg och Kristianstad. De flesta av oss jobbar med någon form av systemutveckling medan andra jobbar i verksamhetsnära roller eller med uppgiften att nå ut på marknaden - bli en av oss!

 

Kika gärna in på vår karriärsida för att läsa mer om hur livet på Visma kan se ut!

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2022-06-30

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm

Kontaktpersoner:

Ender Kökat

mob: +46 730960483

Susanne Heidgren

tfn: +46 739093756

mob: +46 739093756

Företagets hemsida:

http://www.visma.se/karriar

Adress:

Lindhagengsgatan 94 10026 Stockholm