Visma Spcs AB

Security Incident Coordinator till Visma

Visma Security söker en ny kollega som ska stödja och vidareutveckla säkerhetsincidentarbetet inom Vismakoncernen. Säkerhet är alltid ett högaktuellt område och därför fortsätter vår säkerhetsorganisation att expandera i rask takt. Den expansionen hoppas vi att du vill vara med på! 

Vad innebär rollen?
Du kommer arbeta i ett stort internationellt team bestående av specialister inom säkerhet som tillsammans stödjer företagen i Visma med kunskap, tjänster och verktyg.

Som Security Incident Coordinator kommer du vara involverad i alla faser av hanteringen av  säkerhetsincidenter. Allt från att utbilda och öka medvetenheten i organisationen, till att ansvara för samordning och fördelning av resurser vid incidenter som uppstår. Du kommer också säkerställa att efterarbetet, som t.ex rapportering och uppföljning genomförs enligt våra rutiner. Du kommer arbeta med alla typer av säkerhetsincidenter, men ditt huvudfokus ligger på cybersäkerhet. 

I det här uppdraget är det viktigt att ha en god förståelse för de olika hot som dagens företag ställs inför och hur en effektiv och transparent incidenthanteringsprocess kan vända ett problem till en lärorik erfarenhet.

Vem är du?
Som person har du förmågan att vara lugn under press och du är inte rädd för att improvisera och ta beslut baserat på ofullständig information. Du kan agera med gott självförtroende och förklara komplexa problem på ett lättförståeligt sätt. Du är systematisk, noggrann och har öga för detaljer.  

Du har förmodligen ett antal års erfarenhet av att arbeta med informationssäkerhet. Du är skicklig på att anpassa kommunikation till olika mottagare. Du har inte nödvändigtvis praktisk erfarenhet av drift, utveckling eller IT-forensik, men det underlättar i vissa sammanhang. Du kommer behöva prata samma språk som de tekniska incidenthanterarna och kommunicera effektivt med andra icke-tekniska parter.

Du förstår hur GDPR och andra integritets- och säkerhetslagtiftningar påverkar vårt arbete, och hur en bra rapportering och uppföljning av incidenter hjälper oss att bli ännu bättre förberedda inför framtiden.

Vad erbjuder vi?
Hos oss får du chansen att jobba med engagerade medarbetare i en av Nordens största tech-koncerner. Vår ambition är att skapa en arbetsplats i världsklass. När vi frågar våra medarbetare varför de trivs hos oss svarar de flesta att det beror på vår sammanhållning i kombination med utvecklingsmöjligheter. Det är vi stolta över! För när du trivs, växer och vill göra skillnad utvecklas vi som företag. Vi blir bättre tillsammans helt enkelt!

Du kan vara placerad på någon av våra kontorsorter: Växjö, Malmö, Göteborg eller Stockholm. 

Intresserad? 
Gör din ansökan med ett uppdaterat CV eller en länk till Linkedin-profil senast den 30:e september. Har du frågor är du välkommen att kontakta Martin Öberg, Director of Security Operations, martin.oberg@visma.com.

Dela på:

Län:

  • Stockholm
  • Västra Götaland
  • Kronoberg
  • Skåne

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2021-09-30

Arbetsplats/placeringsort:

Växjö, Malmö, Göteborg eller Stockholm

Kontaktpersoner:

Martin Öberg

Adress:

Sambandsvägen 5 35194 Växjö