Visma Product Development

Visma söker Business Analyst till Stockholm!

Är du analytiskt lagd? Har du lätt för att förstå kundens behov och kan omsätta din förståelse till systemkrav? Då kommer denna Business Analyst tjänst att intressera dig!

Kort beskrivning av produkten
Inom Workforce Management på Visma levererar vi ett system som ser till att hundratusentals människor i Sverige har uppdaterade scheman, att arbetsskift är optimalt tillsatta, att anställda kan checka in och ut från sina arbetspass, att hemtjänsten dyker upp när den ska, och att all denna aktivitet skapar rätt löner med stöd i rätt avtal. Det är ett kritiskt system som skapar samhällsnytta och ska ta upp så lite tid som möjligt av användarna. Just nu är vi mitt i en galet spännande resa där vi håller på att föra över produkten till nya teknologier, samtidigt som antalet användare ökar rejält från år till år, och produkten kommer bli ännu smartare. Vi vill nu utöka vårt team med en Business Analyst och hoppas att det är du!

Om tjänsten
Som Business Analyst har du ansvaret för hela processen från att samla in och analysera användarnas och verksamhetens behov till att ta fram specifikationer och lösningsförslag av nya funktioner inom vår produktfamilj. Du översätter kundernas krav på ny funktionalitet till kravspecifikationer. Du lär dig förstå kundernas verksamhet och de lagar och regler som de måste rätta sig efter. Du kommer att arbeta i en internationell miljö tätt ihop med Product Owner, Product Manager och System Architect, interagera med ett team av konsulter, och föra dialog med våra fantastiska kunder. I arbetet ingår planering och prioritering av vilka ärenden som ska utvecklas samt validering och uppföljning av lösningen, samt dokumentation av den färdiga funktionaliteten.
Exempel på arbetsuppgifter:

 • Ta fram kravspecifikationer och user stories för utveckling
 • Föreslå prioritering av nya funktionalitet baserat på kundkrav, strategier och lagändringar
 • Analysera lagar, regler och arbetssätt för att kunna föreslå optimal funktionalitet för utveckling
 • Supporta utvecklarna i att förstå specifikationer
 • Genomföra sluttester av funktionaliteten som beställts
 • Dokumentation
 • Process- och kravmodellering
 • Design av informations- och användningsflöden

Din profil

 • Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet som Business Analyst, helst inom administrativa system eller verksamhetssystem och -processer.
 • Du har förmåga och erfarenhet av metoder/modeller för att förstå kundens verksamhetsflöden och -krav, och kan översätta dessa till systemkrav i utvecklingsarbetet.
 • Du har relevant högre utbildning eller motsvarande kunskaper
 • Du kan kommunicera på svenska och engelska i både tal och skrift.
 • Du kommunicerar det komplexa på ett lättförståeligt och strukturerat vis.

Som person är du positiv och utåtriktad, noggrann och ansvarsfull. Du trivs med problemlösning och att arbeta med andra, tycker om att skapa ordning i komplexitet och vågar utmana dig själv och dina kollegor för att uppnå bra resultat.

Kort beskrivning av Visma och ditt kommande team
Vi är ett stabilt team av utvecklare som jobbar med scrum, hjälps åt, och försöker ha så roligt som möjligt mellan varven. Visma som företag är mycket måna om sina anställda. Här finns det möjligheter till internutbildningar, sociala aktiviteter, kunskapsutbyten och personlig utveckling. Det händer nästan alltid något spännande i byggnaden då vi på Lindhagen är runt 500 medarbetare som alla tillhör Visma-koncernen.

Ansökan
Vi genomför urval och kallar till intervjuer löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt dock senast den 4 oktober 2020.
Önskar du mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Rafael Arelin på +46709393969 eller rafael.arelin@visma.com

Läs mer om vår Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela på:

Län:

 • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2020-10-04

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm

Kontaktpersoner:

Rafael Arelin

mob: +46 709393969

Företagets hemsida:

http://visma.se/karriar

Adress:

Lindhagensgatan 94 10026 STOCKHOLM