Visma Software AB

Business Analyst & Product Owner

Har du en passion för IT-system och tidigare erfarenhet av att jobba mot transportbranschen? Är du duktig på att fånga upp marknadens behov och omsätta till värdefulla insikter för produktutveckling? Vill du dessutom  göra detta i kombination med ett toppmodernt, branschanpassat och molnbaserat system? Då har du all anledning att läsa vidare!

Om rollen

Vi söker nu en strukturerad kollega som vill anta den kombinerade rollen som Business Analyst & Product Owner. I rollen kommer du att arbeta med vår produkt Visma TransPA, som är ett personal- och tidrapporteringssystem speciellt utvecklat för transport- och entreprenadbranschen. Systemet lanserades 2004 och framgångarna gör att vi idag är marknadsledande på den svenska transportmarknaden med över 900 kunder och 40 000 användare. Den molnbaserade mjukvaran utvecklas internt och erbjuds tillsammans med support, utbildning och löneservice.

I rollen som BA/PO kommer ditt huvudansvar vara att föra vår produkt framåt genom att planera produktens roadmap för utveckling. Du samarbetar tätt med Product Manager och fungerar som en naturlig länk mellan utvecklingsteamet och leverans- och supportteamen samt mot våra kunder. I rollen säkrar du att “user stories”, specifikationer och annan beskrivning av kraven är i enlighet med marknadens behov och stakeholders input. Genom goda analyser och statistik säkerställer du att vi är på rätt väg med produkten och fattar rätt beslut gällande prioritering av utvecklingsinsatser.

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Definiera och prioritera backloggen

  • Ta fram och underhålla vår roadmap 

  • Planera produktutveckling i enlighet med roadmap

  • Driva stakeholder-processen

  • VCDM-processer och dess grundprinciper

  • Konkretisera  marknadens behov genom att skriva specifikationer 

  • Ge stöd till utvecklarna i att förstå detaljer i specifikationer och vara tillgänglig för förtydliganden

  • Hjälpa till med testaktiviteter

  • Undersöka och föreslå lösningar för eskalerade supportärenden

Primära placeringsorter för denna tjänst är Munkedal alternativt Göteborg, men för rätt kandidat kan vi även tänka oss andra placeringsorter där Visma har kontor. 

Vad erbjuder vi dig?

Som Business Analyst & Product Owner hos oss får du möjlighet att arbeta med en välrenommerad produkt som ligger i framkant, i tätt samarbete med riktigt kunniga kollegor. Du kommer ha en nyckelroll för utvecklingsarbetet och därmed stor chans att påverka produktens framgång och framtid på marknaden. På Visma Software blir du en del av ett framåtlutat och jordnära gäng med varierad bakgrund. Hos oss får varje medarbetare utrymme att initiera nya lösningar och vara delaktig i bolagets utveckling. Vi verkar i en snabbrörlig bransch och är ständigt på tårna för att utmana befintliga arbetssätt i syfte att ligga steget före våra konkurrenter. Här förväntar vi oss att även du vill och triggas av att driva innovation i vår affär. Hos oss får du både glädjen att jobba i ett mindre entreprenöriellt IT-bolag, och samtidigt ta del av kraften och möjligheten det innebär att vara en del av en stark teknologikoncern. Givetvis erbjuder vi konkurrenskraftiga villkor, kollektivavtal och fina förmåner. 

Vem söker vi?

I denna rekrytering värderar vi både dina personliga egenskaper och din professionella kompetens. Vi söker dig som har domänkunskap inom liknande system och tidigare erfarenhet av transportbranschen. Har du tidigare arbetat med Visma TransPA som produkt så är det starkt meriterande. Då vi verkar i en internationell miljö krävs att du obehindrat hanterar såväl svenska som engelska språket. Du är skicklig på att uttrycka dig i tal och skrift och att ta fram tydliga formulerade specifikationer.

Vi hoppas att du, precis som vi, tycker att kundens helhetsupplevelse är viktig och du trivs med att arbeta såväl internt som ut mot våra kunder. Som person är du strukturerad, tydlig i ditt sätt att kommunicera och bra på att bygga relationer.  I en vardag där det finns många önskemål och idéer att förhålla sig till, har du en förmåga att tratta ner vad som är viktigast för produktens framgång och stå fast vid prioriteringar och beslut. Slutligen är du en god lagspelare som har lätt för att samarbeta med kollegor inom alla olika funktioner. 

Ansökan

Du söker tjänsten genom att bifoga CV alternativt en länk till din kompletta LinkedIn-profil. Personligt brev är frivilligt. Sista ansökningsdag är 12 april. I denna process tillämpar vi dock löpande urval och intervjuer, vänta därför inte med din ansökan. Vid frågor om rollen är du varmt välkommen att kontakta Jenny Dellien, Team Manager: 073 067 8304.

Om oss

Visma Software AB är ett bolag inom den framgångsrika Vismakoncernen. Vi är ett entreprenöriellt bolag med engagerade, kunniga och framåtlutade kollegor i en snabbrörlig bransch. Vi är en ledande leverantör inom affärssystem till medelstora och stora företag i Sverige. Vårt uppdrag är att genom innovation göra ekonomihantering, verksamhetsuppföljning och personaladministration både enklare och roligare. Allt för att våra kunder ska behöva lägga minimal tid på administration och mer tid på att utveckla sin core business. Produktportföljen utgår från optimal effektivitet, verksamhetsstyrning och kontroll i molnet. Vi är totalt cirka 145 anställda och har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg, Munkedal och Uddevalla. När du blir vår kollega blir du en del av en spännande förändringsresa och vår vision om att förtjäna våra kunder som fans.

Läs mer om vårt Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/.

Dela på:

Län:

  • Västra Götaland

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2020-04-12

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Munkedal / Göteborg

Kontaktpersoner:

Jenny Dellien, Team Manager

tfn: +46 730678304

Företagets hemsida:

http://www.visma.se/karriar

Adress:

Neptuniplan 9 20311 Malmö