Visma Software AB

Visma Software söker Product Manager PX / Projektledare

Vi söker nu en ny kollega till rollen som Product Manager / Projektledare. Detta är en spännande delad roll där du både får möjlighet att strategiskt ansvara för produkten Visma PX och samtidigt leda utmanande IT-projekt för våra kunder. Visma PX är ett funktionellt och välutvecklat affärssystem för större konsultbolag och tjänsteföretag som fakturerar sin tid. Ett affärssystem där projekthantering och tidrapportering går hand i hand med redovisningen. Här kan du läsa mer om produkten. Placering för denna tjänst är antingen Stockholm, Göteborg eller Malmö. Läs mer om rollen nedan!

Visma Software AB är ett bolag inom den framgångsrika Vismakoncernen. Vi är en ledande leverantör inom affärssystem till medelstora och stora företag i Sverige. Vi erbjuder affärssystemen Visma Business, Visma Control, Visma PX, Visma.net, Visma TransPA och Visma Severa. Vi är totalt cirka 140 anställda och har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Munkedal. Vårt uppdrag är att genom innovation göra ekonomihantering, verksamhetsuppföljning och personaladministration både enklare och roligare. Allt för att våra kunder ska behöva lägga minimal tid på administration och mer tid på att utveckla sin core business.

Om rollen

Som Product Manager är du en nyckelspelare i gränslandet mellan kunder, konsulter och Vismas olika utvecklingsavdelningar. Du har också det övergripande ansvaret för allt som rör produktens utveckling på marknaden, och det genomgående temat är att eftersträva hög kvalité i alla led. Förutom att arbeta som Product Manager kommer du att ha en viktig roll som Projektledare gentemot våra största kunder. Projekten är inom ramen för vår konsultorganisation och innefattar oftast nyimplementationer för nya kunder eller uppgraderingar hos befintliga kunder. Här blir din roll att projektleda en grupp duktiga tekniker och konsulter, samtidigt som du  hanterar projektens framfart och kommunikationen gentemot kund. Vi tror att arbetsdelningen mellan dessa två roller kommer att vara sådan att cirka 70% av tiden läggs på Product Management, och cirka 30% på projektledning.

I rollen ingår även att:

 • På ett professionellt sätt representera Visma PX på den svenska marknaden.

 • Arbeta med en mångfald av uppgifter som berör utvecklingen av Visma PX.

 • Stödja utvecklingsavdelningen med vad marknaden behöver för att utveckla tjänsten i rätt riktning.

 • Deltaga i kravställning, testning och release av nya versioner.

 • Vara en viktig del i kunskapsöverföringen samt agera produktspecialist gentemot kollegor och kunder.

 • Genomföra produktpresentationer för nya och befintliga kunder.

 • Omvärldsbevaka inom branschen och det produktområde som man verkar i.

 • Övervaka och utvärdera nya regler och förordningar på den svenska marknaden.

 • Skapa “content” kring produkten och underhålla informationskanaler.

 • Bidra till att utveckla projektledarrollen inom Visma.

 • Bidra till att utveckla och förfina metodiken kring implementations- och uppgraderings processerna.


Vem söker vi?

I denna roll är vi framförallt intresserade av dina affärsmässiga drivkrafter och din förmåga att leda och utveckla produkter, tjänster och kundupplevelser. Du har med fördel erfarenhet av liknande roller från IT-branschen eller andra närliggande, projektintensiva branscher.  Svenska och engelska som språk hanterar du obehindrat. Vidare ser vi gärna att du har högskoleutbildning inom ekonomi / systemvetenskap. Tidigare erfarenhet av förhandlingar samt av Visma PX som produkt är mycket meriterande. 

Som person är du affärsinriktad, initiativrik och pedagogisk. Du har lätt för att navigera mellan olika stakeholders och prioritera i vardagen. Genom tydlig och inspirerande kommunikation har du lätt att motivera andra och driva förändring. Du är skicklig i rollen som projektledare, triggas av problemlösning och trivs med att jobba nära kunden i din vardag. Du trivs i en roll där du till stor del arbetar självständigt. Samtidigt är du en vänlig och hjälpsam lagspelare som inte tvekar att omprioritera och ställa upp för dina kollegor när det behövs.

Vad erbjuder vi dig?

Som medarbetare på Visma får du möjlighet att arbeta med välrenommerade produkter, intressanta kundföretag och driva såväl roliga som utmanande IT-projekt. Du blir en del av ett kompetent och jordnära gäng kollegor med varierad bakgrund. Hos oss får varje medarbetare utrymme att initiera nya lösningar och vara delaktig i bolagets utveckling. Vi verkar i en snabbrörlig bransch och är ständigt på tårna för att utmana befintliga arbetssätt i syfte att ligga steget före våra konkurrenter. Här förväntar vi oss att även du vill och triggas av att driva innovation i vår affär. Givetvis erbjuder vi konkurrenskraftiga villkor, kollektivavtal och fina förmåner. Hos oss får du både glädjen att jobba i ett mindre entreprenöriellt IT-bolag, och samtidigt ta del av kraften och möjligheten det innebär att vara en del av en stark teknologikoncern. Förutom dina härliga kollegor inom vårt bolag, får du 8.000 kompetenta Vismakollegor runt om i Norden och norra Europa.

Ansökan

Du söker tjänsten genom att bifoga CV alternativt en länk till din LinkedIn-profil, personligt brev är frivilligt. I denna process tillämpar vi löpande urval och intervjuer, vänta därför inte med din ansökan. Vid frågor om rollen är du varmt välkommen att kontakta:  Lars Borglund, Product Portfolio Director: lars.borglund@visma.com alternativt Emma Blomberg, HR Manager: 070-313 7164.

Om Vismakoncernen

Visma är en av Nordens snabbast växande IT-koncerner. Vårt främsta mål är att göra våra kunder mer effektiva. Genom marknadsledande mjukvara och IT-konsulttjänster digitaliserar och automatiserar vi affärsprocesser för 760.000 företagskunder. Vi är med och driver debatten kring digitaliseringen och automatiseringen av samhället framåt. Vi är även stolt huvudpartner till Hello World, som verkar för att öka barns och ungdomars intresse för programmering och digitalt skapande. På Visma är vi stolta över alla våra duktiga och engagerade medarbetare som delar våra gemensamma värderingar – Respekt, Pålitlighet, Innovation, Kompetens och Laganda.

Dela på:

Län:

 • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2018-12-26

Tillträde:

Enligt överenskommelsese

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm / Göteborg / Malmö

Kontaktpersoner:

Lars Borglund

mob: +46 701 806509

Företagets hemsida:

http://www.visma.se/karriar

Adress:

Neptuniplan 9 20311 Malmö