Visma Commerce AB

Service Manager

Service Manager till Visma Commerce!

Är du en serviceinriktad person som drivs av att göra kundnytta och som gärna spelar en central roll i leverans mot kund? Visma Commerce söker nu ytterligare en Service Manager till vårt kontor i Lindhagen som arbetar med vår molnbaserade Purchase-to-Pay-lösning Visma Proceedo!

Om tjänsten
Visma Proceedo är en molnbaserad lösning för att effektivisera processerna kring inköp och fakturahantering. Tjänsten vänder sig primärt till större företag och organisationer inom offentlig sektor.

I rollen som Service Manager är du en nyckelperson i säkerställandet av leveransen av Proceedo mot kund, vilket förutsätter ett kontinuerligt arbete med revidering och anpassning av leveransen. Genom rollen blir du väl insatt i Proceedo och genom din expertis agerar du kundens bollplank genom hela leveransen, stöttar med kunskap kring best practice, instruerar och utbildar samt tar fram rapporter. Som Service Manager har du ett nära samarbete med såväl kund som kundansvarig och stödjer support i mer komplexa ärenden.

Varför Visma Commerce?
Vi erbjuder dig ett spännande arbete med professionella medarbetare i en miljö som genomsyras av framåtanda och utveckling. Vi är ett lönsamt företag med en stark tillväxt och möjligheterna för personlig utveckling och påverkan är stora. För att läsa hur en av våra medarbetare upplever Visma Commerce, klicka här!

Din profil
För att lyckas i rollen har du erfarenhet från en kundfokuserad roll inom e-handel och är van att leverera förstklassig service! Du tycker om att jobba med system- samt IT-lösningar och har god kunskap kring kundavtal. Det är meriterande om du har erfarenhet inom Service Management (SLA:er etc) samt av att jobba i implementeringsprojekt. Det är meriterande om du en högskole- eller universitetsexamen, gärna inom systemvetenskap samt erfarenhet av Proceedo och/eller system inom inköp/faktura. Du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

Som person är du analytisk med en god förmåga att identifiera, prioritera samt realisera möjligheter till förbättring. Du drivs av att vara specialist inom ditt område, delar gärna med dig av kunskap och tycker att det är lika roligt som viktigt att bygga relationer, såväl intern som externt. För dig är det en självklarhet att alltid ha kunden i fokus och agera på ett serviceinriktat och professionellt sätt!

Din ansökan
Är du den vi söker efter? Skicka in din ansökan så snart som möjligt men senast den 25 november 2018. Intervjuer sker löpande under processen gång. Har du frågor om tjänsten, vänligen kontakta Jessika Landén på tfn: +46 739 789 257. Läs om vår Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2018-11-25

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm

Kontaktpersoner:

Jessika Landén

tfn: +46 10 141 32 83

Företagets hemsida:

http://www.visma.se/karriar

Adress:

Lindhagensgatan 94 10026 Stockholm