Visma Spcs AB

Avdelningschef med fokus på redovisningsbranschen

Avdelningschef med fokus på redovisningsbranschen

Vi söker nu en prestigelös, engagerad och kundorienterad ledare till vår supportenhet, Customer Success. Vi ser gärna att du har stor erfarenhet av redovisningsbranschen och de utmaningar som hela branschen står inför just nu.

Vad gör Visma Spcs?
Vår passion är att förverkliga företagandet och det gör vi genom att erbjuda professionella systemstöd för våra användare. Vi är marknadsledande på ekonomiprogram för små- och medelstora företag, organisationer och redovisningsbyråer. Vårt huvudkontor finns i Växjö.

Vad innebär rollen?
Som Customer Success Manager är du en del av ledningen för enheten Customer Success samt en del av Customer Journey Management - team, där ledare från olika enheter av vår organisation ingår.

Du har personalansvar för 25 medarbetare varav två arbetar som Team Managers. Avdelningen ansvarar för våra befintliga kunder inom området strategiska partners och redovisningsbyråer. Dessa kunder är professionella användare av våra affärssystem och besitter en hög kompetens inom sitt domänområde. Det sätter i sin tur höga krav på att våra medarbetares möter deras kompetens och frågeställningar på rätt nivå.

Det övergripande uppdraget för din avdelning innebär att på bästa sätt hjälpa och stötta kunderna i de utmaningar de stöter på i sitt användande av våra program. Men även att hjälpa och stödja dem i resan att digitalisera sin verksamhet. Dina medarbetare är specialister och rådgivare och deras uppdrag är att hitta de mest effektiva arbetsprocesserna och rätt programstöd för varje enskild kund.

Det ligger i ditt ansvar som ledare att se till att avdelningen levererar en kvalitativ rådgivning, som bidrar till nöjda kunder och nöjda medarbetare. Du ansvarar även för att identifiera och utveckla affärsmöjligheter inom ditt område.

Detta gör du genom att kartlägga och analysera verksamhetsprocesser, identifiera förbättringsmöjligheter och utforma arbetssätt som stödjer verksamhetens mål och strategier.

Uppdraget bygger på att se och förstå flöden tvärs genom hela våra organisation och fokuserat jobba med optimering utifrån flödet.

Vem är du?

Vi är övertygade om att riktig kundutveckling kommer från hjärtat. Relationer är bland det viktigaste vi har, mellan ledare och medarbetare och mellan oss och våra kunder. Det är därför av stor vikt att du har relationsbyggande som en naturlig del i dig, samt det prestigelösa och professionella ledarskapet vi förväntar oss. Du är väl grundad i dig själv med ett tryggt och utvecklat ledarskap som entusiasmerar och engagerar!

Ledare på Visma Spcs leder med Passion, Mod och Tillit, det gör du med!

Du har förmågan att utveckla andra genom coachning och får energi av att se dina medarbetare utvecklas. Du är grym på att skapa en trygg och förtroendeingivande arbetsatmosfär som främjar medarbetarnas trivsel. Ditt positiva förhållningssätt speglar också av sig i ditt sätt att uppmuntra och själv bidra till nytänk och en positiv anda bland dina kollegor. Att skapa engagemang hos medarbetare och kunder är av högsta prioritet för att på så sätt bygga en win-win miljö för alla parter som vi jobbar med. Du är en ambassadör för vår värdering Teamspirit i alla lägen!

Genom din professionella framtoning och attityd ger du din avdelning en tydlig riktningskänsla och motivation att hålla fokus på målen ni ska uppnå. I och med att du är trygg i dig själv, uppmärksammar du andras positiva insatser, men förmedlar också det obekväma när mål och förväntningar inte uppfylls.

Du har ett proaktivt och strukturerat arbetssätt samt förmågan att uppmärksamma och identifiera kritiska områden. Du gillar ständiga förbättringar, och öppnar upp för att få input från dina medarbetare som kan bidra till förändring och nya arbetssätt.

För att lyckas i rollen hos oss vill vi att du har erfarenhet av att jobba med kundupplevelse, både inom försäljning och service, och då gärna inom stora organisationer.

Har du jobbat med förändringsledning är det meriterande då många delar av vårt uppdrag är under re-design .  

Erfarenhet av redovisningsbranschen är väldigt meriterande, då vi självklart vill möta våra kunders -  och hela branschens utmaningar - med insikt och kompetens.

Du har fingertoppskänsla när det gäller att kommunicera med andra. Du förmedlar och leder din organisation mot uppsatta mål genom genom ditt tydliga och närvarande förhållningssätt. Att vara drivande i framtagandet av nya affärsmodeller och ha förmågan att se affärsmöjligheter är en viktig del av uppdraget.

Hos oss jobbar du med engagerade medarbetare på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser. Vi lever efter vår people approach som innebär att vi ger dig som medarbetare en inspirerande miljö att kunna växa och utmanas i. Vi har en schysst personalpolitik och erbjuder en modern och stimulerande arbetsmiljö med goda möjligheter till inflytande.

Känner du igen dig? Vi vill gärna veta mer om dig genom CV och en ansökan där du berättar för oss på vilket sätt du skulle göra skillnad hos oss! Sista ansökningsdag är 2018-12-02. Har du några frågor går det bra att kontakta Malin Hellborgsson malin.hellborgsson@visma.com eller tfn +46702830055

Dela på:

Län:

  • Kronoberg

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2018-12-02

Tillträde:

Enl överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Växjö

Kontaktpersoner:

Malin Hellborgsson

mob: +46 702-830055

Adress:

Sambandsvägen 5 35194 Växjö