Visma Spcs AB

Rådgivare med känsla för redovisning

Det går bra för oss, vår kundbas växer, vi behöver därför utöka och bli fler härliga medarbetare, utöver de stjärnor vi redan har.

Våra program för redovisningsbranschen är enkla att använda. Men det händer att våra kunder då och då behöver lite extra hjälp. Därför har vi en nyckelgrupp på vår avdelning Customer Success som erbjuder våra byråer en support i världsklass.

Vad innebär rollen som rådgivare?
Du har dagligen kontakt med avancerade användare av våra program. Främst via kanalerna chatt och telefon. Vi guidar, hjälper och säkerställer att våra kunder jobbar på smartaste sättet i sitt program. Frågorna du ska lösa är av varierande karaktär och våra kunder befinner sig i ett stort spann - från de mest traditionella till de helt digitala.

Som rådgivare har vi också ansvar för att säkerställa att våra kunder är medvetna om de olika lösningarna vi har att erbjuda. Därför jobbar vi proaktivt med behovsanalyser, med syfte att säkerställa att kunderna jobbar på ett tidseffektivt och framåtsträvande sätt  - allt för att kunden ska bli så lönsam som möjligt. Vi vill bidra till att kunden får ut så mycket värde som möjligt av våra produkter och tjänster.

Nyfiken? Det borde du vara! Vem letar vi efter då?
Våra redovisningsbyråer är en prioriterad kundgrupp som förväntar sig proffsig och engagerad vägledning. Vi vill att du, precis som vi, älskar kundmötet, försäljning och företagande.

Har du arbetat med ekonomi eller löneadministration i någon tidigare roll är det till stor fördel.

Då vår rådgivning sker via chatt och telefon så vill vi naturligtvis att du älskar och är bra på att kommunicera både via tal och skrift. Vi söker personer som är vana vid att jobba självständigt, har god datavana och som tar stort ansvar för sitt arbete, kanske du till och med driver eller har drivit eget företag?

Vidare vill vi att du har förmågan att skapa goda relationer både internt och externt och brinner för att hjälpa andra människor.

Vi tror att du tycker om problemlösning och gärna testar nya sätt att möta utmaningar. Du är orädd och har viljan att lära dig mer, vilket innebär att du självständigt behöver söka ny kunskap. Vi tror på varje individs vilja och förmåga att utveckla sig.Vi erbjuder internutbildning där du lär dig produkterna och mycket annat som du behöver ha koll på för att kunna leverera en professionell rådgivning.

Hos oss på Visma får du chansen att jobba med engagerade medarbetare på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser. Vi lever efter vår people approach som innebär att vi vill ge dig som medarbetare alla förutsättningar för att kunna utvecklas hos oss. Vi har en schysst personalpolitik. Vi arbetar aktivt med friskvård och erbjuder en modern och stimulerande arbetsmiljö med goda möjligheter till inflytande.

Är du intresserad? Skicka då in din ansökan men vänta inte för länge. Rekrytering till tjänsten sker löpande. Sista ansökningsdag är 2018-09-30. Skriv några rader och berätta om dig själv och varför du skulle vara grym hos oss på Customer Success, så vi får veta det. Bifoga även ditt CV. Har du några frågor går det bra att kontakta Ellenor Thwaites ellenor.thwaites@visma.com tel. 072-714 12 54.

Dela på:
Län:
Kronoberg
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning
Anställningsgrad:
Heltid
Arbetstider:
Dag
Sista ansökningsdag:
2018-09-30
Arbetsplats/placeringsort:
Växjö
Kontaktpersoner:
Katarina Hallengren
mob: +46 767221287

Tillbaka till toppen