Visma Spcs AB

Webbanalytiker med digitalt affärsmannaskap

Webbanalytiker med digitalt affärsmannaskap

WEBBANALYTIKER 

Vi söker en driven webbanalytiker med stort sug på att utvecklas inom digital konvertering och optimering. I rollen kommer du arbeta både självständigt och i tätt samarbete med specialister inom content marketing, SEO/SEM, sociala medier, webbdesign och konvertering – i syfte att analysera, förstå och optimera vår site. Du har ett stort tekniskt intresse och erfarenhet av att analysera och följa utfall på både organisk och köpt trafik, var för sig och samspelet mellan dem. Du kan på ett lättförståeligt sätt tydliggöra effekten av kampanjer i realtid, omvandla affärsmål till digitala mål, sätta KPI:er och välja ut relevant data att följa.

För denna tjänst söker vi dig som har erfarenhet av Google Analytics och andra analyssystem såsom Google Tag Manager, Google Adwords, DoubleClick och Facebook Insights. Du har vana av att sätta upp attributionsmodeller för att mäta effekt på organisk trafik samt Google-, SoMe-, native- och displayannonsering. Kanske har du även skapat dashboards i Google Data Studio.

Det är meriterande om du har:

  • Tidigare erfarenhet av webbanalys och/eller programmering

  • Arbetsvana inom komplex datainsamling och presentation i t.ex. Tableau är ett plus

  • Du har vana att arbeta med HTML/CSS, Javascript, JQuery

  • Erfarenhet av Google Search Console och förståelse för content marketing och det organiska söket

VEM ÄR DU?

Du är datadriven och lever efter W.Edwards Demings citat “Without data you’re just another person with an opinion.” Du är mobile first – på riktigt, och håller koll på vad som händer inom området.  För att trivas i rollen behöver du vara bekväm med en teknisk roll fokuserad på implementering, rapportering och analys.

Vi tror på människors egen vilja och driv, och ser därför att rätt inställning och passion för att utvecklas är en av de viktigaste egenskaperna. Erfarenhet är bra men inte avgörande.
Vi tror det blir en perfect match om du känner igen dig på följande egenskaper:

Nyfiken och vill lära dig mer – i tjänsten uppmanas du att hålla dig i framkant och att prova nya system och verktyg

Strukturerad och driven – du räds inte att leda arbetet med att implementera struktur, metoder och arbetssätt för löpande uppföljning och analys, som stöder ett datadrivet digitalt utvecklingsarbete

Samarbetsvillig och pedagogisk – du kan förklara komplexa siffror och samband på ett sätt som alla förstår

Hos oss får du chansen att jobba med engagerade medarbetare på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser. Du som medarbetare är en av våra viktigaste resurser och vi har en schysst personalpolitik. Vi arbetar aktivt med friskvård och erbjuder en modern och stimulerande arbetsmiljö med goda möjligheter till inflytande och att få jobba med nya spännande projekt. Vi tror på att nöjda medarbetare ger nöjda och glada kunder.

Placeringsort: På vårt huvudkontor i Växjö

Låter det spännande? Vi väntar på din ansökan! Vi kan komma att genomföra urval och kalla till intervjuer löpande. Din ansökan vill vi ha senast den 4 nov. Önskar du mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta kristian.sandstrom@visma.com

 

Dela på:

Län:

  • Kronoberg

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2018-11-04

Arbetsplats/placeringsort:

Växjö

Kontaktpersoner:

Kristian Sandström

tfn: 0470706000

mob: +46737788564

Adress:

Sambandsvägen 5 35194 Växjö