Visma Software AB

Visma Software söker affärsinriktad BI-konsult!

Vi söker vi nu en affärsinriktad Business Intelligence-konsult till vårt beslutsstödsteam. Trivs du med ett självständigt och omväxlande arbete med många kundkontakter? Vill du hjälpa svenska företag att lyckas i sitt beslutsstödsarbete? Då kan det här vara tjänsten för dig!

Visma Software AB är ett bolag inom den framgångsrika Vismakoncernen. Vi är en ledande leverantör inom affärssystem till medelstora och stora företag i Sverige. Vi erbjuder affärssystemen Visma Business, Visma Control, Visma PX, Visma.net, Visma TransPA och Visma Severa. Vi är totalt cirka 130 anställda och har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Munkedal. Vårt uppdrag är att genom innovation göra ekonomihantering, verksamhetsuppföljning och personaladministration både enklare och roligare. Allt för att våra kunder ska behöva lägga minimal tid på administration och mer tid på att utveckla sin core business.

Om rollen

Du kommer att arbeta med vår BI-lösning Visma Insikt för våra kunder och våra produkter Visma Control och Visma PX. Visma Control är ett system för verksamhetsstyrning och ekonomisk kontroll. Visma PX är ett system för hantering av tid- och projekt. Som BI-konsult arbetar du med hela projektet från behovsanalys till implementering och utbildning. Du arbetar i både större och mindre uppdrag med analys, ta fram nyckeltal, implementera rapport-, budget- och planeringsverktyg, rådgivning, utbildning och projektledning.

Arbetet bedrivs till stor del på plats hos våra kunder och du jobbar därför nära både kravställare och användare. Du axlar rollen som projektledare och har tät kontakt med dina kunder vilket innebär mycket frihet under ansvar i vardagen. Vi driver våra projekt utifrån Vismas projektmodell, vilket ger stöd i införandeprocessen genom de olika faserna: förstudie, genomförande, driftsättning samt överlämning till förvaltning. Resor ingår i tjänsten och du utgår från Vismas kontor på Kungsholmen i Stockholm.

Vem söker vi?

Vi ser att du idag jobbar med BI-lösningar, antingen som konsult eller som avancerad användare på kundsidan. Du har ett genuint intresse och en fallenhet för beslutsstöd, rapport- och analysverktyg samt budget- och prognosmodeller. Du har kunskap i Microsofts BI-plattform med SQL Server Reporting and Analysis Services, databashantering och Excel. Om du har arbetat med Vismas produkter inom ekonomiområdet är det meriterande, men inget krav.

Som person är du konsultativ, lyhörd och pedagogisk. Därmed har du lätt för att navigera mellan olika kunder och kontaktpersoner vars behov och utmaningar skiljer sig åt. Du trivs i rollen som projektledare, triggas av problemlösning och trivs med att jobba nära kunden i din vardag. Vi ser även att du är en vänlig och hjälpsam lagspelare som inte tvekar att omprioritera och ställa upp för dina kollegor när det behövs.

Vad erbjuder vi?

Som BI-konsult hos oss får du chans att arbeta med välrenommerade produkter, intressanta kundföretag och driva såväl roliga som utmanande IT-projekt. Hos oss får varje medarbetare utrymme att initiera nya lösningar och vara delaktig i bolagets utveckling. Vi verkar i en snabbrörlig bransch och är ständigt på tårna för att utmana befintliga arbetssätt i syfte att ligga steget före våra konkurrenter. Här förväntar vi oss att även du vill och triggas av att driva innovation i vår affär.

På Visma Software råder en vänlig och öppen kultur med högt i tak. Vårt bolag kännetecknas av en stark framåtanda, prestigelöshet och entreprenörskap. Givetvis erbjuder vi konkurrenskraftiga villkor, kollektivavtal och fina förmåner. Hos oss finns goda möjligheter till kompetensutveckling och många framtida karriärvägar inom både bolaget och övriga Vismakoncernen.

Ansökan

Du söker tjänsten genom att bifoga CV alternativt en länk till din LinkedIn-profil. Personligt brev är frivilligt. I denna process tillämpar vi löpande urval och intervjuer, vänta därför inte med din ansökan. Vid frågor om rollen är du varmt välkommen att kontakta: Maryam Dahan, konsultchef: maryam.dahan@visma.com alternativt Emma Blomberg, HR Manager: emma.blomberg@visma.com / 070-313 7164. 

Välkommen med din ansökan!

Om Vismakoncernen

Visma är en av Nordens snabbast växande IT-koncerner. Vårt främsta mål är att göra våra kunder mer effektiva. Genom marknadsledande mjukvara och IT-konsulttjänster digitaliserar och automatiserar vi affärsprocesser för 7600.000 företagskunder. Vi är med och driver debatten kring digitaliseringen och automatiseringen av samhället framåt. Vi är även stolt huvudpartner till Hello World, som verkar för att öka barns och ungdomars intresse för programmering och digitalt skapande. På Visma är vi stolta över alla våra duktiga och engagerade medarbetare som delar våra gemensamma värderingar – Respekt, Pålitlighet, Innovation, Kompetens och Laganda.

Läs mer om vårt Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/.

Dela på:
Län:
Stockholm
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning
Anställningsgrad:
Heltid
Arbetstider:
Dag
Sista ansökningsdag:
2018-10-05
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm
Kontaktpersoner:
Maryam Dahan
tfn: +46 (0)10141 27 00
Företagets hemsida:
http://www.visma.se/karriar
Tillbaka till toppen