Visma Commerce AB

Visma Commerce söker Customer Success Manager!

Ledarskap, kundkontakt och branschledande erbjudande inom Purchase-to-Pay, är det ord som klingar positivt i dina öron? Perfekt - fortsätt läs! Vi söker nu en entusiasmerande Customer Success Manager till vårt team för kundsupport och leverantörsanslutningar som består av nio medarbetare. Teamet hjälper våra kunder som använder vårt molnbaserade erbjudande Visma Proceedo. Visma Proceedo effektiviserar processerna kring inköp och fakturahantering. Vi har många kunder inom den privata sektorn och är branschledande inom offentlig sektor, kommuner, landsting och myndigheter. Du välkomnas till vårt ljusa kontor i Lindhagen.

Om tjänsten
Som Customer Success Manager för Proceedo ingår du i ett team av chefer inom Delivery & Operations rapporterande till COO. Du prioriterar, leder och fördelar det dagliga arbetet för det team som du har direkt personalansvar för med kundnöjdhet som ledstjärna och gör våra kunder mer framgångsrika. I rollen ansvarar du för att driva de förändringar och målsättningar som vi tillsammans tar fram i vår årliga verksamhetsplan i linje med företagets mål och strategi. Vidare innebär rollen att:

  • Hålla utvecklingssamtal och lönesamtal med dina medarbetare.

  • Ha kontakt med kunder och interna stakeholders för att främja kundnöjdheten.

  • Medverka i ledningsgruppsmöten med tre andra chefer inom Delivery & Operations.

Din profil
Vi söker dig med högskoleutbildning inom IT-området eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Erfarenhetsmässigt ser vi att du har haft relevant ledarroll i en konsult- eller Service Delivery-organisation och innehar domänkunskap. Du är trygg i din ledarroll och genom din entusiasm och ditt engagemang bidrar du till nöjda medarbetare, hög servicenivå och därigenom nöjda kunder. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från ITIL, affärssystem och molntjänster.

För att trivas i rollen har du ett stort intresse för ledarskap och brinner för både din och andras personliga utveckling. Du har en god problemlösningsförmåga och har lätt för att prioritera bland uppgifter. Som Customer Success Manager ansvarar du för teamets leverans och prestation, vilket innebär att du ständigt sätter kunden i främsta rummet. Du är positiv, peppande och driver teamet framåt på ett engagerat och motiverande sätt.  

Varför Visma Commerce?
Vi erbjuder dig ett spännande arbete med professionella medarbetare i en miljö som genomsyras av framåtanda och utveckling. Vi är ett lönsamt företag med en stark tillväxt och möjligheterna för personlig utveckling och påverkan är stora.

Din ansökan
Skicka in din ansökan bestående av CV och ett personligt brev. Urvalet sker löpande och kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, 6 augusti 2018. Läs om vår Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/. Har du frågor om tjänsten? Vänligen kontakta rekryterande chef Johan Samuelsson: +46 768 431 269.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: Support Manager, IT-support, systemvetare, Servicedesk, leverantörsintegration, inköp, upphandling, integration, applikationssupport

 

Visma Commerce är en ledande leverantör inom Norden och hjälper både köpare och säljare att göra bättre affärer och effektivisera upphandlings-, inköps- och anbudsprocesser. I dagsläget levererar vi tjänster till mer än 10 000 kunder över hela Norden med utgångspunkt i Sverige, där vår utveckling, support och ledning finns. Vi har kunder i alla storlekar och branscher och är ett företag med tydligt tillväxtfokus med ca 100 anställda och kontor i Stockholm, Linköping, Göteborg och Halmstad. För att läsa mer om vårt erbjudande, www.visma.se/commerce/ och för att läsa mer om Visma som koncern, www.visma.com.

Dela på:
Län:
Stockholm
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning
Anställningsgrad:
Heltid
Arbetstider:
Dag
Sista ansökningsdag:
2018-08-06
Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm
Kontaktpersoner:
Johan Samuelsson
mob: +46 768 431 269

Företagets hemsida:
http://www.visma.se/karriar
Tillbaka till toppen