Visma Enterprise AB

Visma Enterprise söker en Service Center konsult inom HR-plus

Service Center-konsult inom ledande HRM-system

Visma Enterprise är den ledande leverantören av affärs- och HR-lösningar för offentlig sektor i Sverige och på den privata marknaden är vi kända för vårt marknadsledande löne- och personalsystem HR-Plus och Agda PS. På våra 12 kontor i Sverige arbetar 240 anställda och våra lösningar producerar fler än 1 200 000 lönespecifikationer varje månad. Vår vision är att skapa möjligheter för en digital offentlig och privat sektor i världsklass. Vi är en del av Nordens största IT-koncern Visma.

 Om rollen

I rollen som Service Center Konsult kommer du att arbeta med support åt kunder och kollegor inom systemet HR-plus.Du kommer självständigt och tillsammans med dina kollegor erbjuda support samt kompetensutveckling inom systemet. Du kommer hantera inkommande ärenden där du utreder och löser majoriteten. I rollen jobbar du regelbundet med felsökning både i de interna miljöerna och med hjälp av uppkoppling mot kundernas miljöer. Du kommer jobba med avancerad felsökning i bland annat relationsdatabaser.

 Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Support över mejl och telefon

  • Ärendehantering

  • Felsökning i varierande miljöer

  • Problemlösning

     

Vem söker vi?

Vi söker dig som vill jobba i en teknisk och social roll. I rollen som service center konsult har du en viktig roll i verksamheten där du erbjuder både support och kompetensutveckling inom systemet.  Som person ser vi gärna att du är driven, positiv och lösningsorienterad. Du är lättlärd och trivs i en miljö med högt tempo. Vi ser gärna att du är intresserad av IT och har en god datavana. För att passa in i rollen bör du ha grundläggande erfarenhet från IT-system/databaser.  Din vardag kommer att präglas av mycket kontakt med kunder och kollegor, varför vi ser att du har en god kommunikativ förmåga och behärskar det svenska språket såväl i tal som skrift. 

Vi tror att du har en högskole-/universitetetsexamen inom systemvetenskap alternativt inom HR eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. En eller flera av följande kompetenser är meriterande:

  • Tidigare erfarenhet av lönesystem

  • Tidigare erfarenhet av SQL och felsökning i databaser

  • Tidigare erfarenhet av kundkontakt

 

Vad erbjuder vi?

Likaväl som vi brinner för att effektivisera affären för våra kunder, brinner vi också för att skapa en god arbetsplats för oss själva. Vi ger dig som medarbetare utrymme för nytänkande och proaktivitet, möjlighet att växa och utvecklas samt utrymme att ta stort eget ansvar. På Visma är vi stolta över våra kompetenta och engagerade medarbetare som delar våra gemensamma värderingar
- Respekt, Pålitlighet, Innovation, Kompetens och Laganda.

Hos oss får du chansen att jobba i en av Nordens mest expansiva IT-koncerner. På Visma råder en vänlig och öppen företagskultur med högt i tak. Vår koncern kännetecknas av stark framåtanda, prestigelöshet och entreprenörskap. Vi är med och driver debatten kring digitaliseringen och automatiseringen av samhället framåt. Vi är även stolt huvudpartner till Hello World, som verkar för att öka barns och ungdomars intresse för programmering och digitalt skapande.

 Ansökan

Du söker tjänsten via länken nedan. Vi kommer att genomföra urval och kalla till intervjuer löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Dock senast 2018-05-27

Har du frågor eller önskar mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Madelene Dunberg, Support Manager

E-post madelene.dunberg@visma.com

Telefon 0768 13 66 33

Läs mer om vår Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Dela på:
Län:
Kronoberg
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning
Anställningsgrad:
Heltid
Arbetstider:
Dag
Sista ansökningsdag:
2018-05-27
Arbetsplats/placeringsort:
Växjö
Kontaktpersoner:
Madelene Dunberg
mob: +46 768 13 66 33

Företagets hemsida:
http://www.visma.se/enterprise
Tillbaka till toppen