Visma Visma Retail AB

Redovisningsansvarig Visma Retail AB

Redovisningsansvarig

Som redovisningsansvarig rapporterar du till den nordiska redovisningschefen och är ansvarig för vårt svenska  Shared Service Center som hanterar redovisningen för 5 svenska bolag inom divisionen, från bokningar till månadsbokslut, årsbokslut och intern/extern rapportering. Du utför analyser, upprätthåller kontakt med myndigheter och revisorer och driver arbetet med att ständigt förbättra avdelningens rutiner och processer. Ambitionen är att alltid ligga längst fram med automatisering och effektiva systemstöd.

Du bidrar aktivt till att uppnå divisionens och finansfunktionens gemensamma mål med utveckling av ett professionellt verksamhetsstöd. I tjänsten ingår även personalansvar för tre ambitiösa medarbetare i redovisningsteamet. Det är ett nära samarbete och best practice utbyte med motsvarande redovisningsenhet i Norge.

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har ekonomiutbildning på högskolenivå med en gedigen erfarenhet av redovisning/revision och bokslutsprocessen i sin helhet. Tidigare erfarenhet av personalansvar är en fördel. Du har en bred kunskap inom redovisningstekniska frågor (GAAP, IFRS) och är van att även hantera alla operativa redovisningsfrågor inom ansvarsområdet. Du har en hög IT-mognad och systemintresse.

Vi ser gärna en bakgrund med kombination av flera års erfarenhet från revision med några års operativ erfarenhet som redovisningsansvarig.

 

Ansvarsområden

  • Leda och styra arbetet med löpande redovisning, kund- och leverantörsreskontra, periodiseringar, bokslut och rapportering för retaildivisionens svenska bolag (idag 5st).

  • Extern rapportering i form av årsredovisning, moms och skattedeklarationer m.m.

  • Agera kontaktperson för myndigheter och revisor

  • Ansvar för att koncernens redovisningsprinciper efterföljs. Bevaka nya regler och föreskrifter och säkerställa att bolagen följer gällande regelverk

  • Ansvar för bolagens inkomstbeskattning, skatteberäkningar och övrig hantering av frågor inom inkomstskatt

  • Bokslutsarbete och avstämningar

  • Upprätta årsredovisning för bolagen

  • Leda och delta i aktiviteter och projekt för att öka kvalitet och effektivitet i divisionens redovisning/rapportering

  • Personalansvar för tre medarbetare

Vi arbetar i dag i Vismas system såsom Visma Buisness, Visma DCE , Proceedo m.m.


Personliga egenskaper

Som redovisningsansvarig är du trygg i ledarrollen, har en prestigelös, lösningsorienterad positiv inställning samt är van att ta ansvar fullt ut.

Du gillar högt tempo och arbetar proaktivt samt gillar kombinationen av det operativa redovisningsarbetet, även de basala uppgifterna, och det övergripande framåtriktade strategiarbetet.  

Vidare är du lugn och strukturerad med integritet samtidigt som du är bra på att bygga relationer och förstår vikten av samarbete och ett coachande ledarskap.

Mer info

För mer information är du välkommen att kontakta Anette Hisdal, Nordisk redovisningschef,  på +47 92 22 47 15

Urval och intervjuer sker löpande.

 

Dela på:
Län:
Stockholm
Södermanland
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning
Anställningsgrad:
Heltid
Arbetstider:
Dag
Sista ansökningsdag:
2018-04-30
Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm
Kontaktpersoner:
Joakim Fredin
Företagets hemsida:
http://www.visma.se/retail
Tillbaka till toppen