Visma Enterprise AB

Visma Enterprise söker Service Center-konsulter inom lön och HRM

Har du ett intresse av IT och har en passion för problemlösning och Service? Är du analytisk, strukturerad och är skicklig på att förklara lösningar på ett pedagogiskt sätt? Beskriver du dig själv som serviceminded, social och självgående? Då tror vi att du kommer att trivas här!

Visma Enterprise

Visma Enterprise är den ledande leverantören av affärs- och HR-lösningar för offentlig sektor i Sverige och på den privata marknaden är vi kända för vårt marknadsledande löne- och personalsystem Agda PS. På våra 11 kontor i Sverige arbetar 240 anställda och våra lösningar producerar fler än 1 200 000 lönespecifikationer varje månad. Vår vision är att skapa möjligheter för en digital offentlig och privat sektor i världsklass.

Rollen

I rollen som Service Center konsult kommer du att arbeta med att ge stöd och support  till våra kunders superusers för att utveckla deras användande av våra HRM-lösningar. I rollen ingår att ta emot och registrera serviceärenden och ge applikationssupport. Dina kundärenden kan variera från enkla frågor till kvalificerade utredningar. Du har även ett stort ansvar i att förbättra och framtidssäkra supportleveransen i samband med lansering av nya produkter. Din placeringsort kommer att vara Ängelholm där du ingår i ett team med 20 härliga kollegor. Vi är i behov av 2 nya kollegor, en på heltid och en på deltid.

Din profil och bakgrund

För att lyckas i rollen har du en god kommunikativ och pedagogisk förmåga samt trivs med att lösa problem. Du drivs av att lära dig nya saker och delar gärna med dig av dina erfarenheter och kunskaper till övriga i teamet.

Som person är du ordningsam, ansvarstagande och har lätt för att arbeta självständigt. Du bidrar med din positiva energi till din omgivning, trivs med en händelserik vardag och har god förmåga att hantera flera saker parallellt.

Du har avslutat dina gymnasiestudier och har några års arbetslivserfarenhet, gärna från liknande roller inom support och/eller löneadministration. Erfarenhet av vårt lönesystem Agda PS är meriterande.

För att trivas hos oss är det viktigt att du är prestigelös, har laganda och är ansvarstagande. Vi söker såväl juniora som seniora medarbetare.


Vad erbjuder vi?

Visma erbjuder möjligheten att arbeta i Nordens största IT-koncern. Hos oss trivs du som sätter resultat och affärsnytta före prestige och vill arbeta i ett lönsamt och växande bolag där din insats gör skillnad. Vi ger dig som medarbetare utrymme för nytänkande och proaktivitet, möjlighet att växa och utvecklas samt en balans i tillvaron där du får utrymme att ta eget ansvar.

Likaväl som vi brinner för att effektivisera affären för våra kunder, brinner vi också för att skapa en god arbetsplats för oss själva. Visma arbetar efter målsättningen att utforma arbetsuppgifterna så att de ger dig möjlighet till variation, omväxling, sociala kontakter och yrkesmässig utveckling.

På Visma är vi stolta över våra medarbetare, som delar våra gemensamma värderingar
– Respekt, Pålitlighet, Innovation, Kompetens och Laganda.


Ansökan

Du söker tjänsten via länken nedan. Vi kommer att genomföra urval och kalla till intervjuer löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Dock senast den 4 mars 2018.

Önskar du mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Nina Quist Manager Support Private Solutions, E-post: nina.quist@visma.com Telefon: 010-141 19 32

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Dela på:
Län:
Skåne
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning
Anställningsgrad:
Heltid
Arbetstider:
Dag
Sista ansökningsdag:
2018-03-04
Arbetsplats/placeringsort:
Ängelholm
Kontaktpersoner:
Nina Quist
tfn: +46 10 141 19 32
Företagets hemsida:
http://www.visma.se/enterprise
Tillbaka till toppen