Visma

Service Manager

Är du en serviceinriktad person som drivs av att göra kundnytta och som gärna spelar en central roll i leverans mot kund? Visma Commerce söker nu ytterligare en Service Manager till vårt kontor i centrala Stockholm som arbetar med vår molnbaserade Purchase-to-Pay-lösning Visma Proceedo!

Om tjänsten
I rollen som Service Manager är du en nyckelperson i säkerställandet av leveransen av Proceedo mot kund, vilket förutsätter ett kontinuerligt arbete med revidering och anpassning av tjänsten. Genom rollen blir du väl insatt i applikationen och genom din expertis agerar du likt kundens bollplank genom hela leveransen och stöttar med kunskap kring best practice, instruerar och utbildar samt tar fram rapporter. Som Service Manager har du ett nära samarbete med såväl kund som kundansvarig och stödjer support i mer komplexa ärenden.

Visma Proceedo är en molnbaserad lösning för att effektivisera processerna kring inköp och fakturahantering. Tjänsten vänder sig primärt till större företag och organisationer inom offentlig sektor.

Varför Visma Commerce?
Vi erbjuder dig ett spännande arbete med professionella medarbetare i en miljö som genomsyras av framåtanda och utveckling. Vi är ett lönsamt företag med en stark tillväxt och möjligheterna för personlig utveckling och påverkan är stora. För att läsa hur en av våra medarbetare upplever Visma Commerce, klicka här!

 

Din profil
För att lyckas i rollen har du erfarenhet inom Service Management (SLA:er etc) och e-handel samt av att ha jobbar i implementeringsprojekt. Du besitter god kunskap kring kundavtal med fokus på Service Level agreements samt är insatt i branschens best practice gällande service delivery. Vidare har du en högskole- eller universitetsexamen, gärna inom systemvetenskap. Meriterande är erfarenhet av Proceedo och/eller system inom inköp/faktura.

Som person är du analytisk med en god förmåga att identifiera, prioritera samt realisera möjligheter till förbättring. Du drivs av att vara specialist inom ditt område, delar gärna med dig av förvärvad kunskap och tycker att det är lika roligt som viktigt att bygga relationer, såväl intern som externt.

Ansökan
Skicka in din ansökan snarast, dock senast 1 mars 2018.

Varmt välkommen med din ansökan! För att läsa mer om Visma Commerce, www.visma.se/commerce

Visma Commerce är en ledande leverantör inom Norden och hjälper både köpare och säljare att göra bättre affärer och effektivisera upphandlings-, inköps- och anbudsprocesser. I dagsläget levererar vi tjänster till mer än 1 000 kunder och fler än 350 000 användare över hela Norden med utgångspunkt i Sverige, där vår utveckling, support och ledning finns. Vi har kunder i alla storlekar och branscher och är ett företag med tydligt tillväxtfokus med 108 anställda och kontor i Stockholm, Linköping och Halmstad.

 

Dela på:
Län:
Stockholm
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning
Anställningsgrad:
Heltid
Arbetstider:
Dag
Sista ansökningsdag:
2018-03-01
Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm
Kontaktpersoner:
Jessika Landén
tfn: +46 10 141 32 83
Företagets hemsida:
http://www.visma.se
Tillbaka till toppen